Der kan i den sammenhæng nævnes, at Sustainable Food Week, som er en international innovationsplatform, hvor virksomheder og eksperter arbejder på at løse fremtidens globale udfordringer, ikke mindst indenfor fødevareproduktion, i år har valgt at placere sig på Bornholm fra den 27. september til den 1. oktober. Det viser, at Bornholm har potentiale for at gå foran på dette område, og at det er vigtigt, at vi får de unge bornholmere med.
Nu er det ikke kun politiske mål og visioner, som betyder noget. De seks personer som er tilknyttet Madskolen, skal finde andet arbejde, hvis Madskolen lukker. Hvis de ikke finder andet arbejde, så skal vi alligevel have en udgift for dem (vi er i øvrigt for offentlig forsørgelse ved arbejdsløshed), eller så forlader de Bornholm.
De forældre som i dag synes, det er fantastisk at vide, at børnene får et godt måltid i skolen, og at det er dejligt, ikke at skulle smøre madpakke hver aften/morgen, de skal tilbage til køkkenbænken fem gange om ugen.
De elever, som i dag har opdaget, at det er sjovt og udviklende at deltage i køkkenarbejdet, og som har fået en større forståelse for, hvordan tingene hænger sammen fra jord til bord, kan igen se frem til en madpakke, spist ved skolebænken, hvor eleven allerede har arbejdet i fire timer. Den mad, som bliver lavet i Madskolen, er god, næringsrig, varieret og bæredygtig, og vi vil påstå, at det ikke er nemt at opnå det samme sunde og varierede niveau i madpakken.