De elever, som i dag har opdaget, at det er sjovt og udviklende at deltage i køkkenarbejdet, og som har fået en større forståelse for, hvordan tingene hænger sammen fra jord til bord, kan igen se frem til en madpakke, spist ved skolebænken, hvor eleven allerede har arbejdet i fire timer. Den mad, som bliver lavet i Madskolen, er god, næringsrig, varieret og bæredygtig, og vi vil påstå, at det ikke er nemt at opnå det samme sunde og varierede niveau i madpakken.
Desuden er det vigtigt at vise eleverne, at Bornholm tager sine egne mål og visioner seriøst.
Vi har svært at se, hvordan det kan betale sig at lade være med at investere i lige præcis det område, for hvilket Bornholms Regionskommune har udarbejdet en strategi (fødevarestrategien), og lige præcis det område, for hvilket der findes et Bornholmermål (nr 6) i Bright Green Island-visionen.
Vi har også svært at se, hvorfor det giver mening at nedlægge et pilotprojekt, som allerede efter få uger har overgået det politiske mål, som var sat op for projektet. For at undgå, at projektet nedlægges, bør kommunen undersøge, om der findes andre løsninger. Det kan være fonde, EU-støtte, eller højere forældrebetaling for os som kan og er villige til at betale mere.
Hvis vi ikke satser på de unge i dag, og samtidig ser til at beholde gode arbejdspladser på øen, kan vi miste endnu mere i morgen.