Vejene er okay – men vind fra nord kan drille

Vejene er okay – men vind fra nord kan drille
Foto: Berit Hvassum
| 11. FEB 2021 • 08:45

11. FEB 2021 • 08:45

TRAFIK

Det har været en rolig nat i forhold til trafik på det bornholmske vejnet, fortæller Henrik Schou fra Bornholms Politis.

Der har ikke været fritrækningsopgaver i løbet af natten, men til morgen kom der både en fritrækningsopgave og en starthjælpsopgave til Falck, oplyser han videre.

Onsdag aften var der en enkelt ambulancetur:

– Ambulancen skulle fra Allinge og til Klemensker for at samle en op, og derfra videre til Rønne – og retur til Allinge. Men det gik fint, der kørte en sneplov foran, siger Henrik Schou.

Det er muligt at køre ud på de bornholmske veje, som er forholdsvis godt ryddede, specielt hvad angår A-veje (det overordnede vejnet) og B-veje (primære kommuneveje). C-veje (sekundære kommuneveje) går Vintertjenesten også i gang med at rydde.

– Men nu fyger det fra nordlig retning, og det betyder, at de øst-vestvendte veje – såsom Svaneke- og Ibskervej – bliver lidt udfordret, fortæller Henrik Schou.

Han har den koordinerende rolle i forbindelse med, at det lokale operationsberedskab er etableret for at håndtere vejrsituationen med store mængder sne og fygning i disse dage.

Områdeleder i Falck Klaus Rønne Jensen melder om en stille aften og nat, og en rolig opstart torsdag morgen med lidt starthjælp og en enkelt tur for at trække en bil fri.