Tørt vejr er et godt udgangspunkt for jagten på nattens dyr
Arkivfoto: Berit Hvassum

VEJRET | BORNHOLM
25. SEP 2021 • 05:30

Tørt vejr er et godt udgangspunkt for jagten på nattens dyr

Ifølge DMI's prognose kan vi i dag, lørdag, rent vejrmæssigt forvente, at det bliver tørt og først ret skyet med efterhånden nogen eller en del sol. Temperaturerne vil ligge mellem 14 og 18 grader.

Dertil kan vi forvente jævn til hård vind fra nordvest og vest, som aftager og bliver svag til let fra forskellige retninger.

Og forskellige retninger vil vi med garanti også bevæge os ud i på Bornholm, hvor en ret så fantastisk kulturuge lakker mod enden.

Tjek selv tilbuddene på bornholmskulturuge.dk, men her kan vi da lige opfordre til et møde med flagermus, trolde og de gamle sagaer.

Med inspiration fra Michael Geertsens udstilling "Geertsen vs. Hjorth" og hans fortolkning af Hans Hjorths sortbrændte lertøj er der således på Hjorts Fabrik i Rønne en udstilling, som tager afsæt i historicismen og skønvirketidens fascination af flagermus, trolde og de gamle sagaer.

Flagermusdetektor

Men det bliver bedre endnu, for i samarbejde med NaturBornholms naturvejleder inklusive en flagermusdetektor kan man klokken 19-21 deltage i en jagt i Rønnes gamle bydel og forsøge at komme på sporet af flagermus og andre af nattens dyr.

Det hele starter i udstillingen på Hjorts Fabrik, hvor man kan se og høre om, hvordan blandt andet flagermus i Hjorth-familiens have inspirerede til de meget specielle sortbrændte vaser, dekoreret med flagermus og ugler.

Deltagerne bliver præsenteret for Michael Geertsens fortolkning af det sortbrændte lertøj, inden turen går ud i byen på jagt efter nattens dyr med blandt andet besøge i Erichsens Gård og Amtmandens have.

Andre vil sikkert gå i Musikhuzet lige om hjørnet fra museet for at opleve koncerten Udenfor Sæsonen med Steffen Brandt i spidsen, og lad os se det i øjnene: Dér er det ikke helt sikkert, at aftenen bliver ganske tørlagt.

 Flere nyheder