Søndag bliver der igen blinket til Skåne
Parkeringspladsen ved Ruts Kirke er et velegnet sted, når der på søndag skal blinkes til Skåne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

| GRATIS
31. OKT 2020 • 16:30
Af: holger-larsen

Søndag bliver der igen blinket til Skåne

BEGIVENHED

Søndag den 1. november klokken 19 bliver der igen blinket i nogle minutter tværs over Østersøen mellem Bornholm og Skåne.

Det kan ske fra flere steder på Bornholms nordvestlige kysttrækning, hvor man på gode dage har udsigt til Skåne. Fra arrangørside er parkeringspladsen ved den højtliggende Ruts Kirke udpeget som et godt sted at placere bilen og med billygterne blinke over til svenskerne.

Det er igen i år Torsten Sletskov, der arrangerer, og han oplyser, at han har en aftale med graveren om, at Ruts Kirke denne aften bliver belyst.

Ideen om at blinke til hinanden tværs over Østersøen skulle efter sigende stamme fra chauffører på sneplove. Den er siden blevet taget op i forbindelse med kulturarrangementet Österlen Lyser, som over tre dage byder på mange forskellige aktiviteter med lys som gennemgående tema. Her er "Blinka med billjusen till Bornholm" på programmet. Man anbefales at finde et sted på kysten mellem Brantevik och Skillinge og rette billygterne mod Bornholm og starte blinkeriet klokken 19.

Covid-19

Det er ottende år, at Torsten Sletskov inviterer bornholmerne til at være med på at blinke retur.

– Det er noget af det, der kan lade sig gøre i denne tid, siger Torsten Sletskov, der fortæller, at han har været i kontakt med covid-19 hjælpecenter.

– Jeg har fået at vide, at vi faktisk må være op til 500, hvilket vi jo ikke bliver, fordi vi hovedsagelig sidder ned i retning mod en scene, nemlig Österlens kyst, siger Torsten Sletskov.

Tilbage er så at håbe på godt vejr, så man rent faktisk kan se blinkeriet fra den modsatte kyst. Torsten Sletskov er optimist, selv om vejrudsigten i skrivende stund ser lidt tvivlsom ud.

– Vejret plejer at være godt den første søndag i november, og sidste år var det super. Vi håber, at mange bornholmere vil pakke kaffekurven og være med, siger Torsten Sletskov.

Flere nyheder