Seniorer overøses med koncertbilletter, mad og julehygge: 'Det er helt enestående'
Danske Seniorer har købt mellem 250 og 300 billetter til nytårskoncerterne 22. og 23. januar i Bornholms Idræts & Kulturcenter i Allinge. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

CORONAPAKKE | BORNHOLM | GRATIS
9. SEP 2021 • 10:40
Niels Vesterlund Mathiesen
Journalist

Seniorer overøses med koncertbilletter, mad og julehygge: 'Det er helt enestående'

Han har været kredsformand for Danske Seniorer i fire år nu. Men aldrig før har Danny Christensen kunnet invitere foreningens medlemmer til så mange arrangementer, som foreningen gør lige nu. I hvert fald hvis du spørger Danny Christensen selv.

Torsdag afholdt Danske Seniorer på Bornholm generalforsamling på Bolsterbjerg, hvor Danny Christensen blev genvalgt som formand. Her lokkede man også med både spisning og hygge. De har det godt i Danske Seniorer, og det er der en helt særlig grund til.

Grunden til at de lige netop nu har mulighed for at holde både fællesspisning, underholdning og i fremtiden julekomsammen skyldes et gedigent tilskud fra staten i form af coronapakker. Ikke alene kan Danny Christensen invitere sine medlemmer til arrangementerne, han kan også betale for dem.

– Når jeg fortæller folk, at de skal komme til generalforsamlingen, hvor vi lokker med en to retters menu, så kommer de. Til mange arrangementer, som vi står for, skal de ældre ikke tænke på noget, de skal bare dukke op. Og de behøver ikke have en rød reje op af lommen, siger Danny Christensen.

Tanken bag coronapakken er, at corona, og alt hvad det har ført med sig, især er gået ud over de ældre borgere i samfundet. I lang tid har de ældre borgere været en gruppe, der har været særligt udsat for corona. Det havde kedelige følger, hvor rigtig mange ældre isolerede sig i store perioder.

Men nu vil Danny Christensen og Danske Seniorer have de ældre frem fra deres skjul og ud til arrangementer.

– Flere af os har jo siddet hjemme i lang tid, og nogen er blevet vældig ensomme og triste af det. Derfor er det fedt, at vi kan prikke folk på skulderen og få dem med ud for at spise, snakke og høre lidt musik sammen, siger Danny Christensen.


Danny Christensen er overbevist om, at de fællesarrangementer, som han er med til at arrangere kommer alle til gode. Både forening og de fremmødte. Foto: Jens Erik Larsen

Finger på pulsen

Danny Christensen er selv pensionist på ottende år, og han sætter stor pris på de muligheder, som coronapakkerne giver. Danny Christensen er selv social, og han trives også ved de forskellige arrangementer, han kan få lov at arrangere ganske gratis. På grund af sit sociale væsen kender Danny Christensen også mange ældre i Allinge og omegn. Folk der ville have godt af at komme af sted til for eksempel fællesspisning. I slutningen af august holdt Danske Seniorer fællesspisning, hvor det var gratis at deltage for byens ældre.

– Jeg har sådan en rimelig finger på pulsen, hvad angår byens ældre. Nogle har måske mere brug for at få tilbuddet om at være med end andre, og dem vil jeg også gerne hive med. Så det prøver jeg på, siger Danny Christensen.

Lørdag den 23. oktober skal der være 75 års jubilæumsfest på Hotel Allinge. Der er buffet og drikkevarer ad libitum. Gratis. 17. november er der julekomsammen med mad, gløgg og æbleskiver i Kærnehuset. Gratis. Derudover er det sidste nye, at Danny Christensen og Danske Seniorer har købt mellem 250 og 300 billetter til nytårskoncerterne 22. og 23. januar, som de vil give ud til ældre, enlige og ensomme borgere på Bornholm.

Det er godt en fjerdedel af alle billetter til nytårskoncerten, som Danny Christensen har været med til at købe, så pladserne er reserveret øens ældre borgere. Alle billetter er købt til om søndagen den 23. januar, hvor de ældre vil fylde salen i Bornholms Idræts & Kulturcenter.

Det kan alt sammen kun lade sig gøre, fordi Danske Seniorer har fået 10 millioner kroner fra en pulje, der både skal støtte de ældre og kulturen. Derfor bliver puljen en pose penge, hvor man får de ældre tilbage ud i kulturen sammen med andre ældre. Den pulje kan den bornholmske kreds og kredsformanden Danny Christensen tage fra og give videre til sine medlemmer.

– Vi har aldrig kunnet lave sådan et program, som det vi har i år. Det er helt enestående, og det er enormt prisværdigt. Det vil jeg gerne sige tak for, siger Danny Christensen.

Der ligger selvfølgelig også en lille gevinst for Danny Christensen og hans gesjæft som kredsformand for Danske Seniorer. Qua de arrangementer, de stabler på benene, oplever de også fremgang i medlemstallene.

– Man skal være medlem for at deltage i de her arrangementer. Derudover skal man være over 65 år, men sidegevinsten er, at nye melder sig ind, når de har været til det.

– Det er noget værd det hele, siger Danny Christensen.Flere nyheder