Se hvornår de første lejligheder står klar på det gamle gymnasium

Se hvornår de første lejligheder står klar på det gamle gymnasium
Kim Christiansen håber, at den centrale placering af gymnasiet gør lejeboligerne attraktive og efterspurgte. Foto: Allan Rieck
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 1. DEC 2021 • 18:01
NYHED | RØNNE | ABONNENT
1. DEC 2021 • 18:01

Det gamle gymnasium i Rønne skal have nye, moderne lejligheder til det ældre segment på øen. Læs her, hvornår de står klar.


Det har været en længere proces at få gjort det gamle gymnasie i Rønne indflytningsklar. Skiftende ejere og manglende aktivitet har gjort, at det gamle gymnasie har stået hen i uvished i flere år.

Men i maj 2020 købte entreprenør Kim Christiansen ejendommen, og nu løfter han sløret for, hvornår undervisningslokaler og lærerværelser bliver til lejligheder og fællesarealer.

Kim Christiansen har fået tilladelse til at bygge op til 65 lejligheder på matriklen. Selve byggetilladelsen er ikke helt på plads, men lokalplanen er godkendt. På det gamle gymnasium, der snart bliver en byggeplads, er den seneste tid er gået med at rydde op, hvor der fjernes interiør og møbler blandt andet, oplyser Kim Christiansen.

Klar, parat, byg!

Grunden til, at det ikke er gået mere tjept med byggeriet af lejlighederne, er, fordi det Kim Christiansen har manglet arbejdskraft til at accelerere processen. Dog fortæller han, at de til foråret går i gang med byggeriet af de første 30 lejligheder, der vil stå klar i foråret 2023.

Det endelige byggeri starter til foråret, fordi vi havde ikke nogen folk til at gå i gang med det før

Kim Christiansen, entreprenør

– Det endelige byggeri starter til foråret, fordi vi havde ikke nogen folk til at gå i gang med det før. Vi forventer 30 lejligheder færdige og indflytningsklar om halvandet år, siger Kim Christiansen

De nybyggede lejligheder bliver udelukkende lejeboliger, der skal bygges på den centrale grund i Rønne, fortæller Kim Christiansen. De skal bygges i moderne stil, hvor der også bliver fællesarealer, man vil kunne benytte sig af sammen med sine naboer.

Fra villa til lejlighed

Hvem flytter ind, tror du?

– Jeg satser på, at det er folk på plus 50 år. Måske nogen der flytter ud af deres villaer lidt uden for Rønne, og så kan de flytte ind her centralt. Og de kan sælge deres villa til børnefamilier, sig Kim Christiansen.

Selvom der er mulighed for at bygge 65 lejligheder, forventer Kim Christiansen, at de "kun" vil bygge 60 lejligheder i det gamle gymnasium. Og det er altså halvdelen af dem, der vil stå klar om halvandet år.

– Jeg glæder mig helt vildt til vi bliver færdige med de her lejligheder. Jeg tror det bliver et dejligt sted at bo. Vi kommer ikke til at mangle boliger på Bornholm, men vi kommer måske til at mangle nogle, der kan flytte ind, siger Kim Christiansen.