Schow om kritik fra Gudhjem: 'Det overrasker mig'

Schow om kritik fra Gudhjem: 'Det overrasker mig'
Det kommer bag på gruppeformand Søren Schow (V), at erhvervsforeningen i Gudhjem er kritisk over for en udvidelse af betalingsparkeringen i Gudhjem. Fra både erhvervsliv og borgere har venstremanden ellers hørt, at parkeringsafgifter kan være en del af løsningen på byens trafikale problemer. Arkivfoto: Berit Hvassum
TRAFIK | GUDHJEM | ABONNENT | 4. OKT 2021 • 19:16
Henrik Nielsen
Journalist
TRAFIK | GUDHJEM | ABONNENT
4. OKT 2021 • 19:16

Fra både erhvervsliv og borgere i Gudhjem har Søren Schow (V) hørt, at parkeringsafgifter kan være en del af løsningen.


Som medlem af kommunalbestyrelsen og gruppeformand for det ene parti bag budgetaftalen for 2022 har Søren Schow (V) modtaget et brev fra Gudhjem Erhverv, der i klare vendinger kritiserer den del af aftalen, der ændrer reglerne for betalingsparkering i Gudhjem og udvider tidsrummet for, hvornår bilister skal betale for at holde på pladsen.

– Det overrasker mig lidt, at de har den holdning, for jeg har fået at vide, at man godt kan se, at parkeringsafgifter kan løse nogle af de udfordringer, der er i Gudhjem, siger Søren Schow til Tidende.

Ikke afvisende

Han har selv talt med erhvervsfolk i Gudhjem, som ikke har været afvisende overfor parkeringsafgifter.

– Det står ikke øverst på vores ønskeliste med parkeringsafgift, men alle dem, jeg har talt med om det her, inklusive Søren Danig, siger, at man ikke er fremmed over for parkeringsafgifter i Gudhjem, fordi man mener, at det kan løse nogle af de udfordringer, der er.

På den baggrund undrer det ham både, at Gudhjems erhvervsforening er så kritisk, og at kritikken bliver adresseret direkte til ham og borgmester Thomas Thors.

– For det er ikke det, jeg har hørt fra hverken almindelige borgere eller fra erhvervslivet i Gudhjem, og som er blevet sagt til de møder, jeg har været til.

Penge til løsninger

Hvis budgetaftalen bliver godkendt af kommunalbestyrelsen, skal der betales for parkering fra 15. maj til udgangen af uge 42, og tidsrummet udvides til alle døgnets 24 timer og alle ugens syv dage. Det vil ifølge budgetmaterialet give en ekstraindtægt til kommunen på 325.000 kroner.

Gudhjem By- og Museumsforening ser gerne, at penge bliver øremærket til trafiksanering og trafikale løsninger i Gudhjem. Det kan Søren Schow ikke garantere.

– Jeg tror egentlig bare, at vi ser dem gå i kommunekassen. Jeg er ikke lige klar over, om vi har disponeret dem nogen steder, det mener jeg ikke, at vi har. Selvfølgelig håber jeg, at der er penge nok til at lave de trafikforanstaltninger, der er brug for i Gudhjem for at sikre en god og ordentlig trafik, især om sommeren, siger Venstres gruppeformand.