Regionsrådet har fået ny formand
På regionsrådsmødet tirsdag aften afløste Lars Gaardhøj (S) Sophie Hæstorp Andersen (S) som formand. Foto: Region Hovedstaden

POLITIK | HILLERØD | GRATIS
23. JUN 2021 • 09:14
Henrik Nielsen
Journalist

Regionsrådet har fået ny formand

Et enigt regionsråd i Region Hovedstaden udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand Lars Gaardhøj til at afløse Sophie Hæstorp Andersen som formand. Hun fortsætter som menigt medlem og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København.

– Jeg ser frem til opgaven og går til den med både stolthed og ydmyghed og vil gerne sende en varm tak til Sophie for hendes store indsats for Region Hovedstaden. Over årene har jeg lært meget af Sophie, ikke mindst i forhold til at skabe rum for et konstruktivt og samarbejdende regionsråd. Den linje kommer jeg til at forsætte, siger Lars Gaardhøj i en pressemeddelelse.

Han vil først og fremmest have fokus på, at hospitalerne skal tilbage til hverdagen.

– Efter en formidabel indsats fra vores mange medarbejdere og ledere er vi kommet rigtig godt igennem corona, og vi skal nu have fokus på at få afviklet de sidste udskudte behandlinger og operationer, samtidig med at vi passer på vores personale, siger Lars Gaardhøj.

Derudover ligger hans fokus på et mere sammenhængende sundhedsvæsen, mere tilfredse patienter og et sundhedsvæsen, der rummer og får alle med.

– Vi er nået langt med patientbehandling af høj kvalitet i Region Hovedstaden og Danmark. Nu er det tid til også at sætte barren op for øget sammenhæng i patienternes forløb og få skabt et sundhedsvæsen, hvor alle er med, siger han.

Der er valg til regionsrådet den 16. november.Flere nyheder