Reduceret flagdag med konkurrence

Reduceret flagdag med konkurrence
Der bliver ikke noget større arrangement ved dette års flagdag den 5. september. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 30. AUG 2020 • 15:09
Af:
holger-larsen

30. AUG 2020 • 15:09
Flagdagen for Danmarks Udsendte den 5. september bliver i år uden et større arrangement på Bornholm. Mange steder i landet betyder covid-19-situationen, at man enten helt aflyser arrangementer eller holder dem i mindre omfang.

Det oprindelige program udmeldt af Bornholms Regionskommune er aflyst. Kommunen holder i stedet et mindre arrangement, hvor man inviterer personer, der indenfor det seneste år har været udsendt. Her inviteres også børn af udsendte, som er tilmeldt til at modtage "børnemedaljen", sammen med nærmeste pårørende.

Opklaringsbataljonen på kasernen arrangerer en kransenedlæggelse ved bataljonens mindesten på Almegårds Kaserne

Bestyrelsen i Folk & Sikkerhed Bornholm har besluttet, at den årlige flagdagskonkurrence skal gennemføres. For selv om der ikke bliver noget større arrangement til at markere dagen, har alle jo stadig mulighed for at flage på dagen. Foreningen vil derfor – som man har gjort det tidligere år – honorere det bedste flagbillede fra dagen med en gavekurv til cirka 500 kroner, oplyser Niels Garde i et nyhedsbrev fra Folk & Sikkerhed Bornholm.

Flagdagen 5. september, som faktisk er en bornholmsk "opfindelse", blev højtideligholdt første gang i 2009. Formålet er at hædre dem, der er eller har været udsendt på mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketinget eller en minister.