Ny lyntest fra fredag: 'Vi udvider til 1.800-1.900 test i døgnet'

Ny lyntest fra fredag: 'Vi udvider til 1.800-1.900 test i døgnet'
Michael Bertelsen og Ingeborg Hornshøj fra Falcks lyntestcenter i Søndermarkshallen. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 4. MAR 2021 • 17:27
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
4. MAR 2021 • 17:27

CORONA

Falcks lyntestcenter i Søndermarkshallen i Rønne går fra fredag morgen over til at bruge den nye form for næsehurtigtest med en vatpind, der ikke skal så langt op i næsen, som man har skullet med den hidtidige form for test.

– Vi har som de første i Falck fået 12.000 vatpinde ind ad døren, og alle medarbejdere har gennemgået uddannelse i at bruge dem, siger Falcks områdeleder på Bornholm, Klaus Rønne Jensen.

– Der er ikke meget forskel på den nye og den gamle testpind. Det er bare proceduren, der er ændret, siger områdelederen, der glæder sig til at tage den nye form for test i brug.

– Det har været meget efterspurgt – især efter, at det er kommet frem i pressen, at der er kommet en ny og mere venlig version af testen.

Klaus Rønne Jensen oplyser, at man i Søndermarkshallen nu går hundrede procent over til den nye form for test, og at man er forberedt på, at det også kan betyde, at flere får lyst til at tage lyntesten.

– Vi har netop uddannet seks nye medarbejdere, og fra weekenden udvider vi til fem testspor og en kapacitet på 1.800-1.900 test i døgnet, siger Klaus Rønne Jensen.

Stadig på papir

Klaus Rønne Jensen har fulgt debatten om mulighederne for at få beviset på sit testresultat elektronisk via en sms-besked.

– Mange steder, hvor man bliver testet, kan man få en sms med sine testoplysninger, når man skal ud at rejse. Det kan man også hos os, men vi bibeholder muligheden for, at man kan få rejsecertifikatet på et stykke papir, og det efterspørger 90 procent også.

– Når man testes, bliver man spurgt, om man vil have et stykke papir eller en sms. Vi anbefaler, at man får beviset på et stykke papir, hvis man skal ud rejse. Vi hører jo historier om folk, der pludselig ikke kan åbne telefonen eller andet. Specielt de ældre tænker jeg gerne vil have et stykke papir, så det bibeholder vi, siger Klaus Rønne Jensen.