Ny bog om den sidste tyske kommandant

Ny bog om den sidste tyske kommandant
Arkivfoto: Algot Lindau Rasmussen
| 5. MAJ 2021 • 10:40
Henrik Nielsen
Journalist

5. MAJ 2021 • 10:40

KULTUR

Det må efterhånden være velkendt for de fleste, at afslutningen på 2. Verdenskrig udspillede sig markant anderledes på Bornholm end i resten af landet. En af hovedpersonerne var Nazitysklands kommandant på øen, Gerhard von Kamptz. I sin nye bog, "Gerhard von Kamptz – Bornholms sidste tyske kommandant", forsøger museumsinspektør og historiker Jens Andersen at skabe et billede af mennesket og soldaten Gerhard von Kamptz.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Jens Andersen ser kritisk på sit undersøgelsesobjekt, nazisten og soldaten von Kamptz, og sympatiserer ikke med ham, men afdækker historien ved at bruge det omfangsrige kildemateriale til at tegne det nuancerede portræt".

"Jens Andersen ser det således også fra von Kamptz' eget udgangspunkt og forsøger dermed at afdække og nuancere hans fatale handlemåder ved den sovjetiske invasion af Bornholm", skriver forlaget Turbine i pressemeddelelsen.


"Gerhard von Kamptz – Bornholms sidste tyske kommandant" udkommer den 7. maj.


Jens Andersen er museumsinspektør ved Bunkermuseum Hanstholm. Han er middelalderarkæolog og historiker med et omfattende kendskab til og forfatterskab om den militære del af besættelsestiden 1940-1946.