Lægeformand om coronavaccination: 'Vi skulle have været på banen meget tidligere'

Lægeformand om coronavaccination: 'Vi skulle have været på banen meget tidligere'
Rikke Hjorth Westh, læge i Allinge Lægehus og lokalformand for de praktiserende læger, er glad for, at borgerne nu også kan vaccineres for corona hos deres praktiserende læge. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 1. DEC 2021 • 21:22
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
1. DEC 2021 • 21:22

Det er positivt, at Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) nu har indgået en såkaldt rammeaftale, så borgere nu også kan blive vaccineret hos deres praktiserende læge.

Det mener Rikke Hjorth Westh, der er formand for PLO Bornholm og medejer af Allinge Lægehus. Hun havde dog gerne set, at det var sket noget tidligere.

– Vi har jo synes i lang tid, at vi skulle have været på banen meget tidligere, for det drejer sig om, at vi i fællesskab får vaccineret så mange som muligt - både med første- og andet stik, men selvfølgelig også med tredje stik, siger Rikke Hjorth Westh, der ser store fordele i, at borgerne nu kan få stikkene hos deres egen læge.

Hun peger på, at mange af de ældre borgere foretrækker at komme til deres egen læge, og lægehusene og -klinikkerne har også i forvejen besøg af børn, som skal indrulles i den almindelige børnevaccinationsprogram og børneundersøgelser.

– Så vi synes, det er fint, at vi arbejder sammen om at få vaccineret så mange som muligt. Og vi ved jo, at der er masser af smitte på Bornholm i øjeblikket, siger hun.

Det er frivilligt for lægehusene og lægeklinikkerne, om de vil tilbyde coronavaccination, og valgfriheden er noget, som lægeformanden ser som en god løsning.

– Det er op til den enkelte, om man kan overskue det. Det kommer også an på, om man har eller ikke har personale til det. I øjeblikket influenzavaccinere vi også, og der er masser af sygdomme, så det kommer lidt an på, hvordan de enkelte klinikker ser på det, siger Rikke Hjorth Westh, der oplyser, at Region Hovedstadens liste over, hvilke lægehuse og -klinikker, som tilbyder coronavaccine ikke er helt vejledende.

På listen fremgår det, at kun Allinge Lægehus, Lægeklinikken på Aasen i Nexø og Svaneke Lægehus tilbyder vaccination, men også Lægehuset Havnegade Nexø og Klemensker Lægehus tilbyder vaccinen, fortæller hun.

Rikke Hjorth Westh oplyser desuden, at Aakirkeby Lægehus og de praktiserende læger i Rønne ikke tilbyder vaccination, mens hun er usikker på, om Per Møller & Marie Steen Møller i Hasle tilbyder det.