Kritisk opslag om Søren Brostrøm får flere følger: Philip Brandt forlader også Nye Borgerliges bestyrelse
Philip Brandt. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

POLITIK | BORNHOLM | GRATIS
2. AUG 2021 • 11:06
Jakob Marschner
Journalist

Kritisk opslag om Søren Brostrøm får flere følger: Philip Brandt forlader også Nye Borgerliges bestyrelse

Et meget kritisk opslag på Facebook om Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm betyder ikke blot, at Philip Brandt er blevet frataget sit kandidatur for Nye Borgerlige ved det kommende kommunalvalg og næstfølgende valg til Folketinget.

Philip Brandt træder også ud af Nye Borgerlige Bornholms bestyrelse, hvortil en anden i stedet vil blive valgt ved en ekstraordinær generalforsamling om tre uger.

– Philip Brandt sidder kun i bestyrelsen for Nye Borgerlige Bornholm frem til 22. august. Så vælger de en anden, oplyser Nye Borgerliges pressechef Lars Kaaber til Bornholms Tidende.

Er det noget, som Nye Borgerliges ledelse har på landsplan har bedt om eller besluttet?

– Det er en naturlig konsekvens af det, der er sket. Det er ikke noget, som vi formelt set er i stand til at beslutte fra København. Men det er en naturlig konsekvens, når han er blevet bedt om ikke længere at være kandidat, siger Lars Kaaber.

Philip Brandts hustru Gitte Evy Frigioni kan derimod blive siddende i bestyrelsen for Nye Borgerlige Bornholm, hvor hun er formand.

– Philip Brandt har fået frataget sit kandidatur, dels på baggrund af hvad han skrev, dels fordi han har fastholdt det, som han skrev. Men hvad hans kone laver må være hendes eget ansvar, siger Nye Borgerliges pressechef.

Philip Brandt kan vel siges at kunne øve indflydelse i Nye Borgerlige Bornholm i kraft af, at hans kone er lokalformand?

– Jo, men jeg synes, at det vil være utidigt, hvis man begynder at lave sådan en gammeltestamentlig straf gennem syv generationer. Hans kone må være i sin egen ret, siger Lars Kaaber.

Philip Brandt vil godt kunne vende tilbage som kandidat for Nye Borgerlige, fortæller pressechefen desuden.

– Nye Borgerlige har et kandidatudvalg, der godkender kandidater, og når man som Philip Brandt har fået frataget sin godkendelse, kan man ikke stille op. Men man kan altid søge om at blive godkendt igen. Om man bliver godkendt eller ej kommer an på en individuel vurdering, fortæller Lars Kaaber.Flere nyheder