Internat er presset: 37 katte indleveret på én gang

Internat er presset: 37 katte indleveret på én gang
– Hvis nogen kan adoptere en eller flere katte nu, sikrer de dem ikke kun et nyt hjem, men sørger også for mere plads til de resterende katte på internatet, siger Lone Nielsen fra Bornholms Internat i Østerlars. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ØSTERLARS | ABONNENT | 29. JUL 2022 • 10:25
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ØSTERLARS | ABONNENT
29. JUL 2022 • 10:25

Onsdag fik Dyrenes Beskyttelses internat i Østerlars 37 katte indleveret. Der var allerede godt fyldt op, så internatleder Lone Nielsen bønfalder bornholmerne om at åbne deres hjem for kattene.

Ved syvtiden onsdag aften blev 37 katte indleveret på én gang. Det er rekord for internatet, hvor man er i gang med en udvidelse, som der tilsyneladende er stort behov for.

– Vi har simpelthen ikke mere plads nu. Det er et held, at de indleverede katte er vant til hinanden, så vi kan have lidt flere sammen end normalt, siger Lone Nielsen i en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse.

De 37 katte endte på internatet, efter deres ejer havde ringet til vagtcentralen 1812. Kattene var vokset den ældre pensionist over hovedet. Efter et besøg fra en af Dyrenes Beskyttelses frivillige, blev alle katte overdraget til foreningen. På internatet blev de modtaget af personalet og en dyrlæge, som undersøgte dem. De viste sig at være i rigtig fin stand.

Internatet har nu akut brug for både plejefamilier og adoptionsfamilier til de mange katte.

– Vi kan bruge al den hjælp, som der overhovedet kan opdrives blandt Bornholms dyrevenner, siger Lone Nielsen, der har drevet internatet siden oktober sidste år.

Lige nu skal mange af de 37 katte neutraliseres og vaccineres, der skal skaffes ekstra kattegrus, og det kræver noget ekstra af personalet. Selv om Royal Canin donerer al foder, presser de mange katte stadig internatet økonomisk.

Internatet har startet en indsamling, hvor folk kan blive sommerven for internatet og støtte det økonomisk.