Idrætsdag i Tejn IF: Det er en god måde at blive en del af fællesskabet

Idrætsdag i Tejn IF: Det er en god måde at blive en del af fællesskabet
Der var mulighed for at afprøve mange forskellige slags sportsgrene, da Tejn IF hold åbent hus søndag. Foto: Berit Hvassum.
FORENINGSLIV | TEJN | ABONNENT | 3. OKT 2021 • 15:20
FORENINGSLIV | TEJN | ABONNENT
3. OKT 2021 • 15:20

Søndag holdt Tejn IF idrætsdag, hvor man kunne prøve kræfter med flere forskellige sportsgrene. Blandt gæsterne var en tilflytter og en hjemmeføding, der begge har fundet et fællesskab i idrætsforeningen.

Der er gang i både spinningcykler, trampolin, springmadrasser og fodboldbaner inde og ude denne søndag, hvor Tejn IF holder idrætsdag.

Idrætsforeningens har sat sig for at vise flere af de mange sportsgrene, man kan dyrke i Tejn, og hvor langt de fleste kan være med uanset alder.

Der er både indendørs cykling, boldleg for små poder, bordtennis, yoga, senior gymnastik og meget mere på dagens program.

Og når sulten melder sig, kan gæsterne fylde energidepoterne med grillede pølser og brød.

Grillmesteren er Thomas Nielsen, der sidder i Tejn IFs bestyrelse. Han fortæller, at åbent hus-dagen blandt andet skal vise bornholmerne, at foreningslivet er tilbage på sporet efter corona.

– Vi kunne mærke på de små åbninger efter corona, at der ikke kom så mange, som der gjorde før corona. Dengang boomede den virkelig med besøgende. Vi er lidt bekymrede for, om folk holder sig tilbage og bliver hjemme, fordi de ikke helt ved, hvor meget og hvad man kan heroppe nu. Der vil vi gerne signalere, at man roligt kan komme, siger han.

Et hus af muligheder

Udover at få folk tilbage igen efter coronatiden, vil Tejn IF også gerne vise dem, der ikke kender til mulighederne i Mulighedernes Hus og fællesskabet i idrætsforeningen, fortæller Thomas Nielsen.

– Vi vil gerne vise, at vi har et hus med unikke muligheder her. Der er så mange forskellige sportsgrene, og har man en idé eller særlig interesse for noget, vi ikke har, så vil vi gerne facilitere, at det kommer i gang. Vi har også et lavt kontingent, og vi ligger i en mindre by, hvor man hurtigt lærer hinanden at kende og har en nærdhed, man ikke ser i de større byer, siger han.

Ifølge Thomas Nielsen er Tejn IF særlig, fordi de laver hold indenfor lidt mere specielle sportsgrene, som ikke findes så mange andre steder på Bornholm.

– Vi har for eksempel vores ActionKids, hvor der kommer børn fra hele øen. Vi har også vores Boldleg for små poder, som går helt ned til nul år. Det ser man heller ikke ret mange andre steder. Og så har vi også vores seniorerhold, som jo er en kæmpe målgruppe, fordi ældre i dag dyrker meget mere motion, end man gjorde førhen, siger han.

Der var også mulighed for at fylde maven med grillpølser til Tejn IFs idrætsdag. Foto: Berit Hvassum. 

Fedt, at der sker noget

Klokken 11 er sulten allerede stor hos de små poder, der har været inde til boldleg. De får pølser, brød og godt med ketchup.

Blandt dem er Ida på seks, Maja på fire og Bjørn på to år og deres mor Linda Vesterager. De flyttede til Tejn for seks år siden og blev medlemmer af idrætsforeningen. Som deres børn kom til, blev de også faste besøgende i den lokale hal.

– Det er rigtig hyggeligt at kunne komme her og snakke med de andre forældre. Og så vil vi jo gerne støtte Tejn IF. Vi synes, det er fedt, at der sker noget i byen, hvor børnene kan komme her og være sammen med deres venner, siger Linda Vesterager.

Hun og hendes mand går også selv til sport, henholdsvis crossgym og vandpolo igennem idrætsforeningen.

 Linda Vesterager og Louise Baldus er begge medlemmer i Tejn IF, hvor deres mænd og børn også går til forskellige sportsgrene. Idrætsforeningen er et lokal samlingspunkt og en god vej ind i et fællesskab, når man er tilflytter, fortæller de. Foto: Berit Hvassum. 

En del af lokalsamfundet

På den anden side af bordet sidder Louise Baldus og hendes piger Andrea på fem og Agnes på tre år.

De er også bosat i Tejn og går til boldleg med Linda Vesteragers børn.

– Jeg er flyttet tilbage til Tejn, efter jeg havde boet nogle år ovre. Jeg var medlem som barn og er det nu igen, fordi det er en god måde at blive en del af fællesskabet og lokalsamfundet, siger Louise Baldus.

Hun nyder at komme i hallen med børnene hver lørdag formiddag.

– Boldleg for poder er virkelig godt givet ud. Det er lørdag formiddag, hvor vi trænger til, at der skal ske noget. Det passer meget bedre end en eftermiddag i hverdagen, siger hun.

Tejn IF holder åbent hus i dag frem til klokken 16.