Her får alle over 16 år tilbudt vaccination på mandag

Her får alle over 16 år tilbudt vaccination på mandag
Det er øernes egen praktiserende læge, Lars Buch, der skal vaccinere de 65-70 beboere på Ertholmene. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
| 5. MAR 2021 • 17:32
Af:
Torben Østergaard Møller & Mads Westermann

5. MAR 2021 • 17:32

CORONA

På mandag får samtlige beboere over 16 på på Ertholmene tilbud om at blive vaccineret mod covid-19 virus.

Det oplyser Region Hovedstaden.

Det er øernes praktiserende læge, Lars Buch, som skal udføre vaccinationerne, som begynder mandag, lige så snart postbåden, Peter, har lagt til med lasten af vaccinedoser.

Selve vaccinationerne vaccinationen kommer til at foregå på forsamlingshuset Månen på Frederiksø.

Og han regner med, at alle de beboere på øerne, som er i målgruppen til vaccinen, vil takke ja til tilbuddet.

Ud af 90 beboere er der ca. 15, som ikke får tilbuddet, fordi de er under 16 år. Otte beboere er allerede vaccineret og dermed er der ifølge Lars Buch mellem 65 og 70 beboere, som kan få den første dose.

Beboere der er fyldt 65 år vil blive vaccineret med en vaccine fra medicinalvirksomheden Pfizer, mens beboere under 65 år vil blive vaccineret med en vaccine fra Astra Zeneca.

Hidtil har der ifølge Ertholmenes egen læge, Lars Buch, ikke været nogle indbyggere, der har været smittet med covid-19 virus.

– Vi har haft et par tilfælde, hvor der var mistanke om, at et par personer var smittet, men det viste sig, de de blev testet, ikke at være tilfældet. Derudover har vi enkelt person, hvor det via en blodprøve er blevet påvist, at vedkommende har været smittet med covid-19. Vi ved dog ikke, hvornår det er sket, men det er sandsynligvis sket før nedlukningerne begyndte for et år siden, siger Lars Buch til Bornholms Tidende.

– Når man har valgt at tilbyde alle beboerne at blive vaccineret på en gang, er det af hensyn til den komplicerede logistik, det kræver at transportere vaccinen til Christiansø, forklarer Lars Buch.

Vaccinerne skal nemlig opbevares og transporteres ved en bestemt temperatur for at kunne holde sig, og det vil også give en bedre udnyttelse af de doser, der er i glassene med vaccine, at man kan vaccinere alle beboere på samme tid, forklarer han, og giver udtryk for, at han er glad for, at alle beboerne kan blive vaccineret på en gang.

Region Hovedstaden oplyser, at man forventer at kunne give den anden dosis vaccine til beboerne på Ertholmene den 29. marts.