Borgere der er fyldt 85 år kan blive vaccineret hos egen læge
Arkivfoto: Berit Hvassum

4. MAR 2021 • 18:44 • AF MADS WESTERMANN • GRATIS

Borgere der er fyldt 85 år kan blive vaccineret hos egen læge

Allerede fra fredag kan de første borholmere over 85 år blive ringet op af deres praktiserende læge, som tilbyder dem corona-vaccine.

Det er led i et forsøg med vaccination hos egen læge, som Region Hovedstaden gennemfører på vegne af alle de fem regioner.

Det er i første omgang 1000 borgere på 85 år eller derover (vaccinationsgruppe 3), som får tilbuddet.

Borgerne vil blive ringet op af deres praktiserende læge allerede i slutningen af indeværende uge og kan blive vaccineret i starten af næste uge.

– Det er rigtig godt, at borgerne på 85+ nu får muligheden for at blive vaccineret tæt på deres hjem hos deres praktiserende læge, udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Forsøg

– Der er i første omgang tale om en forsøgsordning, men går det godt, vil vi se på, om man kan udbrede muligheden for, at også andre borgerne kan blive vaccineret hos egen læge, fortsætter hun.

Det er en gruppe på 1000 borgere, som er fyldt 85, der får tilbud om at blive vaccineret med Moderna-vaccinen hos deres egen læge.

Region Hovedstaden og Praktiserende Lægers Organisation i Hovedstaden samarbejder om opgaven, der dækker i 24 kommuner i Region Hovedstaden.

Vækker begejstring

Hos formanden for Praktiserende Lægers Organisation i Hovedstaden, Peder Reistad, vækker forsøgsordningen begejstring:

– Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde vores ældste patienter at blive vaccineret i kendte og trygge rammer hos deres egen læge. Vi synes jo det giver god mening at gøre det hos os. De fleste har kort afstand til egen læge og er vant til at komme her i forbindelse med vaccination. Vi kunne også se en stor opbakning fra vores læger til at være med i dette forsøg. Fra vi sendte invitationen ud, gik der kun få timer, så havde vi over 200 klinikker, der havde tilmeldt sig, siger Peder Reistad.

Borgerne bliver ringet op af deres egen læge formentlig fredag den 5. marts, og bliver tilbudt at blive vaccineret i starten af næste uge.

 Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.