Frikirke fejrede 50 år med eget hus i Rønne

Frikirke fejrede 50 år med eget hus i Rønne
Foto: Jakob Marschner
NYHED | ABONNENT | 10. DEC 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
10. DEC 2023 • 05:30

Omkring 70 var med, da Luthersk-Evangelisk Missionsforening markerede et skarpt hjørne for sit missionshus, som menighedens præst kalder genialt tænkt.

50 år med eget missionshus skulle nok være værd at markere.

Det mener i hvert fald Luthersk-Evangelisk Missionsforening i Rønne, der i weekenden fejrede, at menighedens eget hus på Doktor Kabells Vej i Rønne nu har fandtes i 50 år.

Det fejrede den lutherske frikirke lørdag med åbent hus og et historisk foredrag om Luthersk-Evangelisk Missions første 50 år på adressen. Søndag bød på festgudstjeneste.

Thomas Olofson har været menighedens præst de seneste tre år.

– Der kommer mellem 30 og 100, alt efter hvilken søndag det er. Derfor er huset her også genialt, siger han.

Han peger ned mod gulvet, hvor en skinne går tværs gennem rummet. I dag er hele rummet åbent og stort, men med skillevæggen kan man gøre rummet til to: Et større og et mindre.

– Det er en harmonika-model, og det er jo faktisk genialt. Vi kan være 30 til et lille møde, eller vi kan åbne og have plads til...ja, vi har lige været 200 herinde, fortæller Thomas Olofson.

For præsten er åbent hus-dagen en af de lette på kontroet.

– Jeg skal kun dele nadveren ud. Alt andet står de frivillige for. Det er en del af DNA'et i Luthersk-Evangelisk Missionsforening, siger han.

– Jeg ved ikke, hvor mange andre kirker, der holder et så stort arrangement som det her. Og hvor præsten så kun skal lave noget i syv minutter.