Forsvaret overtager opgave med grænsekontrol
Hjemmeværnet har i to en halv måned hjulpet politiet med grænsekontrollen på Rønne. Opklaringsbataljonen har nu afløst de frivillige hjemmeværnsfolk. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

3. JUN 2020 • 15:50 • AF HOLGER-LARSEN • GRATIS

Forsvaret overtager opgave med grænsekontrol

Opklaringsbataljonen på Almegårds Kaserne har pr. 1. juni overtaget opgaven med at assistere politiet med grænsekontrollen på Rønne Havn.

Den midlertidige grænsekontrol er en del af strategien i forbindelse med lukningen af landets grænser for at bremse coronaepidemien.

De professionelle soldater afløser de frivillige fra Det Bornholmske Hjemmeværn, som havde haft opgaven siden grænsernes lukning den 14. marts. Hjemmeværnsfolk har været til stede ved samtlige færgeankomster fra Sverige i 79 dage. Det svarer til, at de i alt har ydet en indsats på mellem 3.500 og 4.000 timer, fremgår det af et opslag på Facebook. Det er hjemmeværnets fem underafdelinger, som har haft opgaven på skift.

– Hjemmeværnet har løst opgaven fornemt, men der har fra hjemmeværnsledelsen været et ønske om at passe på, at der ikke blev drevet rovdrift på de frivillige, siger Opklaringsbataljonens chef, oberstløjtnant Nicolai Abildgaard, der til september bliver chef for det lokale hjemmeværn.

I det øvrige land overgik opgaven faktisk allerede den 18. maj fra hjemmeværnet til hæren. Men på Bornholm havde mange hjemmeværnsfolk taget fri til opgaven frem til den 1. juni, så man blev lokalt enige om, at det skulle være skiftedatoen, oplyser Nicolai Abildgaard.

– Vi har en del soldater hjemsendte på grund af covid-19, så det er en fin opgave for dem. Det er en stille og rolig opgave med hjælp til politiet uden særlige beføjelser. Vi hjælper med at kigge pas og kigge biler igennem. Lige så snart noget er mistænkeligt, skal politiet involveres, siger Nicolai Abildgaard.

Bataljonen afsætter fire soldater til opgaven ad gangen. Det bliver soldater fra den stående styrke, der løser opgaven. Man bruger ikke værnepligtige, fordi de har et kort og komprimeret fire måneders uddannelsesforløb på kasernen, oplyser oberstløjtnanten.

Mand uden kørekort genkendt
6. MAJ 2021 • 09:25 • GRATIS

Mand uden kørekort genkendt

Fire kørte for hurtigt
6. MAJ 2021 • 09:22 • GRATIS

Fire kørte for hurtigt

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.