Endelig! Sverige fjerner sit krav om negativ coronatest
Arkivfoto: Torben Østergaard Møller

28. MAJ 2021 • 14:48 • AF MARTIN G. HANSEN • GRATIS

Endelig! Sverige fjerner sit krav om negativ coronatest

CORONA

Siden 6. februar har alle udenlandske borgere over 18 år, som ville rejse ind i Sverige, skulle fremvise en negativ coronatest, der ikke måtte være mere end 48 timer gammel.

Men nu er det snart slut for udenlandske rejsende – herunder dem til og fra Bornholm – at skulle stresse over, at nå at få en test, hvis man skulle rejse igennem Sverige.

Fra 31. maj ophæver Sverige kravet om negativ coronatest. Men kun for rejsende fra de nordiske lande. Det vil sige rejsende fra Danmark, Finland, Norge og Island.

Det oplyser Sveriges indrigesminister, Mikael Damberg (S), på en pressekonference fredag.

For de øvrige europæiske lande opretholder Sverige imidlertid kravet om negativ coronatest ved indrejse.

Mikael Damberg begrunder blandt andet den nordiske undtagelse med, at indrejserestriktioner for Danmark, Finland, Norge og Island går udover det økonomiske-, politiske- og kulturelle samarbejde i Norden.

Sverige genåbner

Beslutningen kommer i kølvandet på, at den svenske regering i går torsdag fremlagde en genåbningsstrategi. Der er tale om et femtrinsplan, hvor femte og sidste trin er en ophævelse af alle tilbageværende restriktioner, men den dato er ikke klar endnu.

De nuværende indrejserestriktioner stod til at udløbe den 31. maj, og derfor skulle den svenske regering alligvel beslutte, om den vil forlænge indrejserestriktionerne eller ej.

Sveriges svar på Sundhedsstyrelsen, Folkhälsomyndigheten, har i forbindelse med regeringens genåbningsplan udarbejdet en rapport.

Af den fremgår det, at Folkhälsomyndigheten vurderer, at kravet om negativ coronatest ved indrejse i Sverige kan bortfalde for Schengen-lande, når landet befinder sig i niveau 3. Og det gør det nu, fremgår det af styrelsens hjemmeside.

I øvrigt fremgår det af rapporten fra Folkhälsomyndigheten, at det er usikkert, hvor stor effekt kravet om negativ test ved indrejse har i forhold til at mindske smittespredning og forhindre nye virusvarianter i at komme ind i landet.

Gør livet lidt nemmere

For Copenhagen Medical, der driver kviktestcentrene på Bornholm, betyder ophævelsen af indrejserestriktionerne, at det bliver lidt lettere for dem at planlægge driften af testcentrene.

– Der er mange parametre, som spiller ind i, hvor meget pres, der er på vores testcentre. Så på den måde kan vi sige, at der nu er et mindre parameter, vi skal tage højde for, siger presseansvarlig hos Copenhagen Medical Trine Baadsgaard.

Hun vurderer, at ophævelsen af kravet formentlig kommer til at få en afgørende betydning for de store rejsedage, især omkring weekenderne.

Det danske udenrigsministerium fraråder i øvrigt fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Sverige, undtagen transit og ophold i egen ødegård eller lignende afsidesliggende fritidsbolig.
SENESTE NYHEDER

13. JUN 2021 • 10:48 • GRATIS
Livsmening opstår i samspil med andre
13. JUN 2021 • 08:15 • GRATIS
Spirituskørsel i Poulsker
13. JUN 2021 • 05:56
10 boliger har skiftet ejer

MEST LÆSTE BORNHOLM

12. JUN 2021 • 08:40 • GRATIS
Slåskamp og spritkørsel i Snogebæk
12. JUN 2021 • 09:00 • GRATIS
Brand på mark ved Ølenevej
11. JUN 2021 • 19:32 • GRATIS
Russiske fly krænker dansk luftrum nær Bornholm
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.