En af hovedarkitekterne: 'Fødevarestrategien er ikke kuldsejlet. Men der er plads til forbedring'
Mikkel Bach-Jensen fra Gourmet Bornholm er en af hovedkræfterne bag den bornholmske fødevarestrategi 2017-2025. Foto: Jens-Erik Larsen

19. JAN 2021 • 08:08 • AF ANETTE VESTERGAARD

En af hovedarkitekterne: 'Fødevarestrategien er ikke kuldsejlet. Men der er plads til forbedring'

Bornholm var et bugnende spisekammer frem til 1970'erne. Frugtplantager, fiskere, landmænd og grøntavlere producerede fødevarer, der blev solgt på øen. Landsdelen var, i det store hele, selvforsynende.
Siden er tallene nærmest vendt på hovedet. 95 procent af bornholmernes dagligvareindkøb er i dag importeret ovrefra.
Fødevareproduktionen på Bornholm er imidlertid ikke gået i stå. Ifølge en undersøgelse fra Center for Regional- og Turismeforskning var antallet af beskæftigede i den bornholmske fødevareproduktion i 2004 dobbelt så høj som i resten af landet, nemlig 14 procent mod syv. En stor del af produktionen eksporteres. Det gælder eksempelvis svinekød og ost fra Bornholms Andelsmejeri.

Du skal være abonnent for at læse denne artikel.Har du allerede et papir-abonnement, har du også gratis adgang til e-avisen og alt indhold på tidende.dk. For at få adgang skal du aktivere dit abonnement til online-brug – det gør du her!

Aktiver dit abonnement - klik her

Køb abonnement.

HELE PAKKEN

HELE PAKKEN

Få det hele med
Abonnementet inkluderer alle Bornholms Tidendes udgivelser – på tryk og digitalt, samt fuld adgang til alt låst indhold på tidende.dk. Inkluderer også medlemskab af Klub Tidende. Abonnementet giver desuden adgang til Bornholms Tidendes arkiv, med digitale aviser tilbage fra 1866.


Vælg mellem flg. abonnementer:

KOMBI

KOMBI

Trykt avis 2 dage om ugen
Abonnementet inkluderer Bornholms Tidendes papirudgave leveret hver fredag og lørdag, alle udgaver digitalt, samt fuld adgang til alt låst indhold på tidende.dk. Inkluderer også medlemskab af Klub Tidende. Abonnementet giver desuden adgang til Bornholms Tidendes arkiv, med digitale aviser tilbage fra 1866.


Vælg mellem flg. abonnementer:

E-AVIS

E-AVIS

Til dig, der kan klare dig digitalt
Inkluderer alle Bornholms Tidendes digitale e-aviser, samt fuld adgang til alt låst indhold på tidende.dk. Inkluderer også medlemskab af Klub Tidende. Abonnementet giver desuden adgang til Bornholms Tidendes arkiv, med digitale aviser tilbage fra 1866.


Vælg mellem flg. abonnementer:

TIDENDE.DK

TIDENDE.DK

Få fuld adgang til tidende.dk
Giver fuld adgang til alt låst indhold på tidende.dk. Du får adgang til unikke Bornholms Tidende-historier, portrætter, baggrund, dagens leder og meget mere. Inkluderer ikke medlemskab af Klub Tidende. Abonnementet giver ikke adgang til Bornholms Tidendes arkiv.


Vælg mellem flg. abonnementer:

Opret konto
Udfyld felterne for at oprette en konto i forbindelse med køb af et abonnement. Vi sender dig en email med konto oplysningerne umiddelbart efter bestillingen.


Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er:
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.