Bornholm var et bugnende spisekammer frem til 1970'erne. Frugtplantager, fiskere, landmænd og grøntavlere producerede fødevarer, der blev solgt på øen. Landsdelen var, i det store hele, selvforsynende.
Siden er tallene nærmest vendt på hovedet. 95 procent af bornholmernes dagligvareindkøb er i dag importeret ovrefra.
Fødevareproduktionen på Bornholm er imidlertid ikke gået i stå. Ifølge en undersøgelse fra Center for Regional- og Turismeforskning var antallet af beskæftigede i den bornholmske fødevareproduktion i 2004 dobbelt så høj som i resten af landet, nemlig 14 procent mod syv. En stor del af produktionen eksporteres. Det gælder eksempelvis svinekød og ost fra Bornholms Andelsmejeri.
Har du allerede et papir-abonnement, har du også gratis adgang til e-avisen og alt indhold på tidende.dk. For at få adgang skal du aktivere dit abonnement til online-brug – det gør du her!
Køb abonnement.![]() HELE PAKKENFå det hele med Vælg mellem flg. abonnementer: ![]() KOMBITrykt avis 2 dage om ugen Vælg mellem flg. abonnementer: ![]() E-AVISTil dig, der kan klare dig digitalt Vælg mellem flg. abonnementer: ![]() TIDENDE.DKFå fuld adgang til tidende.dk Vælg mellem flg. abonnementer: Udfyld felterne for at oprette en konto i forbindelse med køb af et abonnement. Vi sender dig en email med konto oplysningerne umiddelbart efter bestillingen. Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er: |