Borgmesteren viede et par mens en del af øen rystede

NYHED | ABONNENT | 15. MAJ 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. MAJ 2023 • 05:30

Jacob Trøst blev ikke orienteret om lørdagens rystelser. Dermed var proceduren en anden end med Nord Stream-sprængningen, som borgmesteren hurtigt fik officielt besked om.

Han er Bornholms øverste politiske og administrative myndighed. Men heller ikke borgmesteren får direkte besked om alt, hvad der sker på Bornholm. Heller ikke når en del borgere bliver bange over kraftige rystelser, som de ikke kan forklare.

Borgmester Jacob Trøst (K) fortæller, at han ikke fik officiel besked om lørdagens rystelser og ikke vidste mere, end hvad alle på Bornholm kunne læse sig til.

– Nej, over hovedet ikke. Klokken 15.30 viede jeg et par, og jeg lagde ikke mærke til nogen rystelser. Jeg har heller ikke fået nogen officielle henvendelser fra nogen myndigheder, siger han.

– Jeg tror, at det skyldes, at man endnu ikke rigtig ved, hvad det er for en hændelse. Hvis rystelserne ikke har nogen direkte betydning for Bornholm, er jeg heller ikke den første til at få noget at vide, fortæller Jacob Trøst.

Anderledes var det, da den russiske Nord Stream-gasledning blev sprængt den 26. september sidste år. Det vidste Jacob Trøst besked med på et tidspunkt, hvor sprængningen endnu ikke var kendt af resten af Bornholm.

– Da Nord Stream-ledningen blev sprængt, havde det en nær tilknytning til Bornholm. Der blev jeg orienteret af Energistyrelsens direktør, der ringede til mig klokken 20 om aftenen, fortæller han.

– Vi må se, hvad eksperterne finder ud af, siger Jacob Trøst om lørdagens rystelser.