Sustainable Food Week er en international innovationsplatform, hvor virksomheder og eksperter arbejder på at løse fremtidige globale udfordringer. Tidligere har blandt andre Chr. Hansen, Arla Foods, AAK, KMC og Danish Crown været med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, ressourcer og bæredygtighed. Ugen har tidligere været et tilløbsstykke.
– Som Bright Green Island har Bornholm i mange år haft fokus på den grønne omstilling. Vi har en ambition om, at vi skal gå foran på dette område. Vi tilbyder ikke blot en smuk ø med mange spændende lokaliteter, men også et samfund, hvor erhvervsliv, borgere og kommune har fokus på og erfaringer med den grønne omstilling.
– Jeg ser Sustainable Food Week som et stort aktiv for Bornholm. Sammen med erhvervslivet har vi i en årrække arbejdet på at styrke fødevareproduktionen på Bornholm, og for mange er Bornholm og kvalitetsfødevarer i dag tæt forbundet. Jeg håber derfor, at der bliver mulighed for at knytte nogle af vores fødevarevirksomheder til Sustainable Food Week med henblik på gensidig inspiration, siger borgmester Thomas Thors i pressemeddelelsen.