Bæredygtig maduge flytter til øen: 'For mange er Bornholm og kvalitetsfødevarer i dag tæt forbundet'

Bæredygtig maduge flytter til øen: 'For mange er Bornholm og kvalitetsfødevarer i dag tæt forbundet'
Innovationsplatformen Sustainable Food Week sætter fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, ressourcer og bæredygtighed. Arkivfoto: Berit Hvassum
FØDEVARER | BORNHOLM | Tirsdag 24. august 2021 • 12:31
Henrik Nielsen
Journalist
FØDEVARER | BORNHOLM | Tirsdag 24. august 2021 • 12:31

Når en række internationale virksomheder arbejder med at udvikle de bedste bæredygtige løsninger i slutningen af september, bliver det i år på Bornholm. Den bæredygtige maduge Sustainable Food Week flytter således sine aktiviteter her til øen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

I fællesskab med eksperter fra hele verden vil Sustainable Food Week arbejde med løsninger på reelle problemstillinger, som de deltagende virksomheder kæmper med.

Det sker fra den 27. september til den 1. oktober.

– Placeringen af Sustainable Food Week på Bornholm er valgt, da Bornholm gennem en årrække har positioneret sig som en markant region for fødevareinnovation, og fordi Bornholm netop i 2020 er kåret som den ø i EU, der har den mest ambitiøse og bæredygtige energiudvikling. Bornholm har blandt andet udmærket sig ved tidligt at begynde udfasningen af kul og olie. Resultatet er et effektivt og reduceret energiforbrug og store reduktioner i CO2-udledningen, siger arrangør Mads Kinch Clemmensen fra Foodjob Nordic i pressemeddelelsen.

Sustainable Food Week er en international innovationsplatform, hvor virksomheder og eksperter arbejder på at løse fremtidige globale udfordringer. Tidligere har blandt andre Chr. Hansen, Arla Foods, AAK, KMC og Danish Crown været med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, ressourcer og bæredygtighed. Ugen har tidligere været et tilløbsstykke.

– Som Bright Green Island har Bornholm i mange år haft fokus på den grønne omstilling. Vi har en ambition om, at vi skal gå foran på dette område. Vi tilbyder ikke blot en smuk ø med mange spændende lokaliteter, men også et samfund, hvor erhvervsliv, borgere og kommune har fokus på og erfaringer med den grønne omstilling.

– Jeg ser Sustainable Food Week som et stort aktiv for Bornholm. Sammen med erhvervslivet har vi i en årrække arbejdet på at styrke fødevareproduktionen på Bornholm, og for mange er Bornholm og kvalitetsfødevarer i dag tæt forbundet. Jeg håber derfor, at der bliver mulighed for at knytte nogle af vores fødevarevirksomheder til Sustainable Food Week med henblik på gensidig inspiration, siger borgmester Thomas Thors i pressemeddelelsen.

FÅ ABONNEMENT