Amerikanske fly over Bornholm hele ugen

Amerikanske fly over Bornholm hele ugen
Der var amerikanske fly over Bornholm tirsdag. Privatfoto: Henrik Olsen
NOTITS | 7. SEP 2022 • 14:54
NOTITS
7. SEP 2022 • 14:54

Flere læsere har observeret store fly i det bornholmske luftrum - særligt tirsdag fik Tidende mails om, at flyene cirkulerede rundt om Nordbornholm.

Det er amerikanske fly, der er på en øvelse i Østersøen, og flyene er Harrier-fly, som har fået tilladelse til at overflyve Bornholm. Det skriver Forsvaret på Twitter.

Her skriver de også at man kan forvente amerikansk flyaktivitet over Bornholm frem til næste uge.

– I forbindelse med den amerikanske flådes tilstedeværelse i Østersøen har Harrier-fly fået tilladelse til at overflyve Bornholm under træningsflyvninger. Derfor kan der frem til starten af næste uge forekomme amerikansk flyaktivitet over Bornholm, skriver forsvaret på Twitter.

Hos Forsvarskommandoen har de ikke yderligere viden om, hvad øvelsen går ud på, og hvorfor den foregår over og omkring Bornholm.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning