93 procent tog imod vaccinen

93 procent tog imod vaccinen
Beboerne på Plejecenter Snorrebakken og de øvrige bornholmske plejehjem havde mulighed for at blive vaccineret i første uge af januar. Langt de fleste sagde ja til vaccinen. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 20. JAN 2021 • 10:03

CORONA

Langt de fleste plejehjemsbeboere på Bornholm har takket ja til vaccinen mod covid-19. Ud af de 396 bornholmere i målgruppen på plejecentrene tog 367 imod tilbuddet. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Tilslutningen er dermed på 93 procent, hvilket er fire procentpoint over landsgennemsnittet og den højeste tilslutning i Region Hovedstaden.

Hvor stor tilslutningen har været for andre grupper, der er blevet vaccineret tidligt, oplyses ikke. Sundhedschef Karina Nørby fortalte i fredags, at langt de fleste i plejepersonalet i Bornholms Regionskommune har valgt at lade sig vaccinere.

I sidste weekend begyndte de første danskere at få anden dosis. Der skal gå mindst tre uger mellem de to vaccinationer, og de bornholmske plejehjemsbeboere vil få anden dosis 29. og 30. januar.

I tirsdags var 0,05 procent af landets befolkning færdigvaccineret, mens tre procent havde fået første stik. Næsten 175.000 danskere har påbegyndt vaccinationsprogrammet. Hver femte vaccineret dansker bor på et plejecenter.

 

Praktisk information om vaccinationer

Invitation: Du modtager en invitation til vaccination i e-Boks. Er du fritaget for digital kommunikation, kommer invitationen som et almindeligt brev. Afsenderen er Sundhedsstyrelsen.

Tidsbestilling: Du bestiller tid til vaccination på hjemmesiden www.vacciner.dk via det link, du har modtaget. Du skal bruge NEMID for at kunne bestille tid. Husk at afslutte bestillingen med at klikke ”BEKRÆFT” på din bestilling, ellers går den ikke igennem. Er du fritaget for digital kommunikation, kan du bestille tid via tlf. nr. 30 66 89 37. Det er kun personer, der er fritaget for digital post, der kan ringe på dette nummer.

Ledige tider: For at du kan bestille tid, kræver det, at der er ledige tider. Vaccinerne kommer lidt efter lidt til Bornholm, så hold dig orienteret via kommunens hjemmeside og de lokale medier om, hvornår der er ledige tider.

Hjælp til at bestille tid med nem-id: Hvis du har problemer med at bestille tid med nem-id, og du ikke har nogen pårørende, en nabo eller andre i dit netværk, der kan hjælpe dig, kan du ringe til regionskommunens borgerservice på tlf. 56 92 00 00. Borgerservice kan guide, vejlede og hjælpe dig med at bestille tid, men kan kun bestille, hvis der er ledige tider at få. Borgerservice har ingen indflydelse på, hvem der kommer først i køen.

Transport til vaccination: Alle skal som udgangspunkt selv sørge for transport til og fra vaccinationsstedet. Men borgere, der grundet en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke har mulighed for at transportere sig til vaccinationsklinikken, kan søge kommunen om at få bevilget transport. Det sker ved at kontakte afdelingen for hjælpemidler på tlf. 56 92 54 00 hverdage mellem kl. 9-11 eller sende en anmodning via mail til hjaelpemidler@brk.dk.

Her bliver du vaccineret: Alle vaccinationer foregår i det nyoprettede vaccinationscenter, der ligger på Ullasvej 39C i Rønne.

Kilde: Bornholms Regionskommune