Nu er havnehusenes facade ændret

Nu er havnehusenes facade ændret
Sådan ser den nye træbeklædning ud på havnehusene. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 17. MAJ 2024 • 15:30
NYHED | ABONNENT
17. MAJ 2024 • 15:30

Den påkrævede træbeklædning er kommet op på havnehusene i Tejn.

Som tidligere omtalt var husene ellers fejlagtigt opført uden de træfacader, der var vedtaget i lokalplanen.

Her fremgår det, at planen for byggeriets facade var, at det skulle "udføres i træ eller i tegl med felter i træbeklædning", men husene stod færdige med facader af lys tegl uden de påkrævede træsektioner.

Bornholms Regionskommune har derfor ifølge direktør, Lillian Rasch Madsen, rykket FB Gruppen for at rette op på fejlen, og som billedet viser, er det nu gjort.

Forsinket byggeproces

Teknisk direktør i FB Gruppen, Stig Nørnberg, har tidligere fortalt til Tidende, at en forsinket byggeproces var skyld i de manglende træbeklædninger.

Tidsplanen skred, og de sidste huse stod således først færdige i sensommeren 2023. Dertil kom en række udbedringer, heriblandt træfacaderne, som entreprenør skulle foretage i efteråret. Men en uforudset stormflod i oktober og siden vinter satte dét arbejde på pause, forklarede Stig Nørnberg.

– Det beklager vi selvfølgelig. Men entreprenøren har jo også haft andre opgaver, og arbejdskraft på Bornholm er jo ikke altid lige nemt at få. Så der har vi accepteret og sagt fair nok, sagde den tekniske direktør, der i samme forbindelse medgav, at trælisterne udgør en vital del af byggeriets æstetik, og det derfor var et fokuspunkt at få sat dem op.

– Træbeklædningen er afgørende for at skabe stemning i byggeriet og en del af den vision, der også handlede om at skabe noget variation og liv mellem husene, lød det fra Stig Nørnberg.