Nedlukninger får virksomheder til at sætte strøm til salget

Nedlukninger får virksomheder til at sætte strøm til salget
– Nedlukning og restriktioner under corona accelererer en udvikling, der allerede var i gang, siger Henrik Kofod. Pressefoto
| 5. FEB 2021 • 08:17
Holger Larsen
Journalist

5. FEB 2021 • 08:17

ERHVERV

Pandemien får stadig flere små og mellemstore virksomheder til at sælge deres varer og ydelser online. Det gælder også på Bornholm, skriver Nordea i en pressemeddelelse.

De mange restriktioner under coronapandemien får os forbrugere til at handle stadig mere digitalt. Samtidig bliver mange små og mellemstore virksomheder udfordret af onlinespillere som Amazon.

Ifølge en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Nordea blandt 600 små og mellemstore nordiske virksomheder, oplever 58 procent nu et øget eller ligefrem stærkt behov for at udvikle onlinesalgsløsninger.

Undersøgelsen viser desuden, at én ud af fire virksomheder, som i dag tilbyder onlinesalg, først er begyndt på det efter udbruddet af corona. Og den udvikling gælder også her på øen, forklarer områdedirektør hos Nordea, Henrik Kofod:

– Vi ser nu for alvor, hvordan forbruget rykker sig til handel på nettet. Og det får stadig flere virksomheder til at sætte strøm til deres salg. Dels på grund af konkurrencen fra nye digitale platforme og dels, fordi nedlukning og restriktioner under corona accelererer en udvikling, der allerede var i gang, siger han.

En tredjedel af de virksomheder, som i den nye undersøgelse ser et større onlinebehov, oplever dog samtidig barrierer med at etablere online betalingsløsninger. Det skyldes især mangel på ressourcer såsom økonomi, tid og rådgivning. Og det er en skam, mener Henrik Kofod fra Nordea:

– Jeg er overbevist om, at mange virksomheder, også i vores område, vil kunne komme stærkere ud af krisen, og vinde noget af det tabte tilbage, hvis de i tide får etableret en e-handelsløsning. Typisk kræver det to helt basale bankløsninger, nemlig betalinger og en onlineløsning til at gennemføre dem, og det er netop noget, banken kan hjælpe med, forklarer Henrik Kofod i pressemeddelelsen.