Trafikchef: Gudhjem er oplagt som forsøgsby med flextransport

Trafikchef: Gudhjem er oplagt som forsøgsby med flextransport
Kim Kock-Hansen understreger, at det er BAT, der har taget initiativet til at sløjfe Gudhjem Havn som stoppested i årets sommerkøreplan. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
BAGGRUND | GUDHJEM | ABONNENT | 15. MAJ 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
BAGGRUND | GUDHJEM | ABONNENT
15. MAJ 2022 • 10:30

Ældre i Gudhjem henvises til nuværende transportordninger i den kommende sæson.

Kim Kock-Hansen, trafikchef i BAT, bekræfter, at der på et møde med Gudhjem By og Museumsforening og Gudhjem Erhverv blev talt om flextransport som en løsning, der kan bruges i Gudhjem.

Men det bliver ikke en løsning, der er klar til den kommende sommersæson, hvor busserne ikke længere kører ned i Gudhjem til stoppestedet på havnen, men kun stopper ovenfor byen.

– Nej, så langt er vi ikke kommet. Men vi har talt om, at når vi skal i gang med det, skal Gudhjem være forsøgsby, måske sammen med at par andre byer, hvor det ville være oplagt at prøve. Det ligger i strategiplanen, at vi skal kigge på det inden for de næste tre år, siger Kim Kock-Hansen.

Flextrafik, der findes flere steder i landet under forskellige navne, er ordninger, som er lidt forskellige fra kommune til kommune. Men som udgangspunkt handler det om, at man kan rejse til og fra steder, hvor der ikke går en bus. Man skal bestille i god tid, der koordineres med andre passagerer, og man kan ikke selv helt bestille afgangstidspunktet.

Handy-BAT

Trafikchefen siger, at det indtil videre vil være de nuværende ordninger, som man kan henvise ældre og gangbesværede til.

– Der er den offentlige servicetransport, hvor man som gangbesværet ældre kan blive visiteret til kørsel til læge, aflastning, genoptræning med videre, og der er Handy-BAT, som ældre kan købe sig ind på. Det er de løsninger, vi har nu, siger Kim Kock-Hansen.

Trafikchefen understreger, at sommerens løsning, hvor busserne ikke kommer ned til havnen, er blevet til på BAT’s initiativ:

– Det er ikke sådan, at man fra Gudhjem har ringet til mig og har spurgt, om vi ikke kunne holde vores busser væk deres by. Det er noget, jeg synes kunne være en god idé at prøve af, fordi jeg synes, at det er farligt at køre ned igennem byen om sommeren. Der er alt for mange mennesker, og det giver store forsinkelser. Det er noget, vi er blevet enige om i fællesskab med de to foreninger at afprøve i år på baggrund af mit initiativ, siger Kim Kock-Hansen.