– Der er jo procedurer for alle mulige forhold, når man sejler med passagerer, og i en situation som denne er det Erhvervsstyrelsen, der skal tage affære. Vi har anmeldt sagen dertil som en sikringshændelse, og det er altså den procedure, som Søfartsstyrelsen har fastlagt for den slags situationer. Så nu afventer vi, hvad Erhvervsstyrelsens efterforskning eventuelt resulterer i.
Jesper Maack ved ikke, hvem der tilkaldte politiet i torsdags, og Bornholmslinjen har da heller ikke som sådan anmeldt sagen til politiet. Det er dog på foranledning af politiet, at rederiet har sikret de relevante data fra færgens sorte boks samt videoovervågningen af både de biler og passagerer, som kom ombord til 10.30-afgangen, fortæller han.
– Indtil videre har ingen bedt om materialet, og det bliver op til Erhvervsstyrelsen at vurdere, om det skal bruges, siger han og tilføjer:
– Der er jo altså ikke noget, der tyder på, at nogen havde ondt i sinde, men derfor var det da alligevel irriterende, at situationen opstod.
Skal I til at tænke på, hvordan I kan gardere jer mod, at folk kan ødelægge signalet med en GPS-jammer?