Derfor: Svært at få fat i DSB-billetter til København

Der er tit udsolgt hos DSB på ruten Rønne-København, og det er noget, som undrer Bornholms Passagerforening. Typisk er der nemlig stadig billetter til salg som gående passager på færgen til Ystad og på togforbindelserne videre til Københavns Hovedbanegård. Tidende har forsøgt at finde forklaringen.
Hvis man ikke rejser over i bil, kan man enten vælge at tage Kombardoexpressens busser eller tage toget, når man stiger af færgen i Ystad. Hvis man vælger den sidstnævnte mulighed, kan det bedst betale sig at købe en DSB-billet fra Rønne til København. Her er både færge- og togturen inkluderet for en samlet pris på typisk 149 kroner. Problemet er bare, at det i perioder godt kan være svært at få fat i en billet, da der meldes udsolgt på DSB's hjemmeside og i DSB app'en.
Det er noget, som undrer Bornholms Passagerforening, for ofte er der stadig mulighed for at købe en billet hos Bornholmslinjen som gående passager på færgen fra Rønne til Ystad. Og efterfølgende kan man også godt købe en togbillet til København i billetautomaten på Ystad station. Denne løsning er dog markant dyrere end DSB-billetten fra Rønne til København på 149 kroner, for alene færgebilletten fra Rønne til Ystad som gående passager koster i sommerperioden 199 kroner. Og togturen fra Ystad til København kan også godt koste et lignende beløb.
– Det har vi faktisk talt om meget længe, fordi det er ikke noget nyt problem, siger formand Torsten Sletskov fra Bornholms Passagerforening.
– Vi synes jo selvfølgelig, det er uholdbart, fordi man kan jo sagtens komme med toget alligevel, hvis man splitter sin billet op, siger han og peger på løsningen med først at købe en gående billet med færgen og dernæst en togbillet i billetautomaten på Ystad station.
– Det er ikke et problem for lejrskolerne, fordi når de køber billet hos DSB, så bliver de sendt afsted i busser. Men for alle andre er det et problem, og det er noget, som vi er løbende opmærksomme på, siger han.
Bornholmslinjen: Ikke vores skyld
Hos Bornholmslinjen afviser pr- og kommunikationschef Jesper Maack, at det er rederiet, som begrænser DSB's muligheder for at købe billetter med færgen.
– Bare for at slå fast. Vi har et glimrende samarbejde med DSB. Det er som sagt et samarbejde, som kører ganske fortrinligt, og vi har en fin dialog med DSB om vores fælles interesser, fortæller Jesper Maack i et skriftligt svar til Tidende.
Han forklarer, at det suverænt er DSB selv, som vælger, hvor mange billetter de vil købe.
– DSB kan få alle de billetter de vil til den laveste pris for en gående. DSB forudser interessen og køber derefter de billetter, som de mener at skulle bruge. De kan fylde op når som helst, hvis de fornemmer, at de er kommet til at købe for lidt i forhold til efterspørgslen, fortæller han.
DSB: Vi køber for mange billetter
Men hvad er så grunden til, at DSB ikke køber nogle flere billetter? Ifølge DSB's kundechef Charlotte Kjærulff skyldes det, at det er dyrt for selskabet at komme til at købe for mange billetter, end der er interesse for. Og det er faktisk noget, som allerede sker på en del afgange.
– Faktum er, at vi i langt de fleste tilfælde har købt for mange billetter af Molslinjen, og at vi i få tilfælde har købt for lidt. Vi køber - og betaler - for cirka to gange så mange billetter, som vi har kunder til og forsøger at tilpasse antallet til efterspørgslen henover året, fortæller hun i et skriftligt svar.
Når DSB og Bornholmslinjen skal holde møde sammen næste gang, vil hun dog tage temaet op om togselskabets muligheder for at købe billetter på færgen.
– Vi har en god og løbende dialog med Molslinjen og har dette tema med på vores næste møde, fortæller hun.
Indtil da opfordrer hun passagererne til at være vakse ved havelågen, når DSB sætter billetter til salg.
– Jeg forstår godt, at kunderne foretrækker at købe de billigste billetter, og min anbefaling er, at kunderne bestiller i god tid eller prøver at vælge en anden afgang.
Togforbindelse forringet
Fra 2000 til 9. december 2017 eksisterede Intercity Bornholm, som var en direkte togforbindelse mellem København og Ystad, der blev drevet af DSB. Men i forbindelse med færgeforliget fra 2014 blev det besluttet, at ruten skulle nedlægges. Siden har bornholmere skullet tage det lokale Pågatåg fra Ystad til Malmø og derefter skifte til Øresundstoget for at komme videre til København. Rejsetiden er dermed blevet forlænget med flere minutter.

Kold kommunikation
MEST LÆSTE


Å rekorera
(med tryk på tredje stavelse) at rekvirere.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration