CO2-afgift fra 2025: Danske Rederier er glad for stor pulje til problematiske hurtigfærger

En politisk aftale om en grøn skattereform faldt på plads fredag. En væsentlig ændring for Bornholm er, at færger vil blive omfattet af en CO2-afgift, der skal indfases fra 2025 og frem til 2030. Hurtigfærgerne kan ikke elektrificeres og vil derfor få støtte fra en omstillingspulje, der er målrettet de mest udfordrede brancher.
NYHED | ABONNENT | 24. JUN 2022 • 18:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. JUN 2022 • 18:30

Færger skal ikke længere være fritaget for energiafgifter og CO2-afgifter, har partierne bag aftalen om en grøn skattereform besluttet. Det samme gælder for fiskere og indenrigsfly samt olieraffinaderier, aktiviteter i Nordsøen og den del af el-produktionen, der i dag er omfattet af EU’s kvotehandelssystem.

Et element i aftalen er en pulje på 1,95 milliarder til de virksomheder, der har sværest ved at omstille sig. Omstillingspuljen udmøntes imellem 2025 og 2029, og en af de brancher, der vil blive prioriteret, er færgefarten. Aftaleteksten fremhæver ”indenrigshurtigfærger, der ikke kan elektrificeres og derfor skal sejle på E-fuels, der for nærværende ikke er tilgængelige på markedet”.

Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er: