Beboere jubler over nye skilte: Vi har vundet kampen

Beboere jubler over nye skilte: Vi har vundet kampen
Der skal igen nye skilte op. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 2. MAJ 2022 • 15:30
Mette Holm
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. MAJ 2022 • 15:30

Teglkåsvej skal have nye skilte – igen. 


Det er nu afgjort, at Teglkåsvej får påbudsskilte med en trafikhastighed på højst 40 kilometer i timen. Det bekræfter kommunens vejmyndighed.

– Det er en kæmpe sejr for os, siger Ib Lind Pedersen, der har boet på Teglkåsvej siden 1999.

Historien om hvilken hastighed der gælder på en af øens smukkeste vejstrækninger langs kysten nord for Hasle, er efterhånden lang. Ifølge Ib Lind Pedersen startede den for mere end et år siden, da ordensmagten efter trafik- og hastighedsmålinger blandt andet fandt ud af, at de eksisterende påbudskilte med 30 kilometer i timen var ulovlige og således skulle erstattes af nye.

– Vi fik aldrig at vide, hvad målingerne viste, siger Ib Lind Pedersen.

Til gengæld blev hastighedsgrænsen sat op, noget Ib Lind Pedersen langt fra var tilfreds med. Som tidligere narkose- og helikopterlæge i Nordsverige har han en alvorlig tilgang til, hvad fart og trafik kan afstedkomme, når det går galt.

– Det er derfor, jeg har været så engageret i denne sag, siger han.

Flere på Teglkåsvej

I begyndelsen af året blev de nye skilte sat op på Teglkåsvej. Kommunen erstattede de ulovlige påbudsskilte på 30 kilometer i timen samtidig med, at man placerede et par firkantede zoneskilte på 40 kilometer i timen i hver sin ende af Teglkåsvej.

Siden viste det sig dog, at heller ikke de skilte var i orden. Teglkåsvej er nemlig for lang til, at zoneskilte opfylder deres funktion.

– Det ene zoneskilt var desuden sat op efter det første hus og lige inden mit, og det var heller ikke godt nok, fortæller Ib Lind Hansen, der har set, hvordan trafikken især de seneste to år har udviklet sig.

– Især efter coronakrisen har trafikken taget til, folk elsker at komme til vores ø.

Fremover bliver hele kyststrækningen dog beskyttet af påbudsskilte. De to firkantede zoneskilte med en hastighedsbegrænsning på 40 kilometer i timen bliver erstattet med flere runde påbudskilte på strækningen, dog stadig med en hastighedsbegrænsning på 40 kilometer i timen.

– Vi har vundet kampen, og det er jeg utrolig glad for, fastslår Ib Lind Pedersen.

Når man kommer fra syd fra Borrelyngsvej, vil man hurtigt møde et 60 kilometer i timen-skilt, hvorefter en hastighedsbegræningen fra Teglkåsvej nummer 4 er på 40 kilometer i timen helt frem til Udmarksvej.