Røgeri kom flyvende fra start: 'Vildere end højsæsonen'

Røgeri kom flyvende fra start: 'Vildere end højsæsonen'
Både turister og lokale var mere end almindeligt interesserede i at teste Arnager Røgeris letrøgede sushi. Privat foto
SYD ØST | Tirsdag 6. april 2021 • 13:32
SYD ØST | Tirsdag 6. april 2021 • 13:32

SÆSONSTART

Sindssygt, crazy og lang kø. Det er en nogenlunde dækkende sammenfatning af påskedagene i det nyrenoverede røgeri tæt på fiskerlejet i Arnager.

– Det var vildere end højsæsonen, siger Alister Kosar, der overtog røgeriet fra Karin og Tonny Hounsgaard sidste år sammen med en forretningspartner. Vurderingen kommer fra to af Kosars tjenere, der har arbejdet i røgeriet i mange år. Som nystartet restauratør har han i sagens natur ikke noget at sammenligne med, men efter fem hektiske dage med overvældende interesse og lutter gode tilbagemeldinger er han ikke i tvivl om, at han har ramt et hul i markedet med sit nye sushi-koncept.

Både turister og lokale var således mere end almindeligt interesserede i at teste Arnager Røgeris letrøgede sushi.

– Vi solgte 100 af de store bakker om dagen, og det kom lidt bag på mig. Jeg havde måske regnet med, at det ville fordele sig jævnt på de forskellige pakker, siger han.


Der måtte i de pressede perioder syv mennesker i køkkenet og tre røgemestre i røgeriet for at følge med efterspørgslen. Privatfoto


Ked af ventetid

Også påskemenuen og morgenmad ud af huset gik over al forventning, fortæller Alister Kosar.

Men den letrøgede sushi satte sig ifølge restauratøren tungt på 50 procent af påskens omsætning. Køen var i de travle perioder oppe på 15 meter, både ved sushi-udleveringen og i fiskebutikken, og der måtte i de pressede perioder syv mennesker i køkkenet og tre røgemestre i røgeriet for at følge med efterspørgslen.

– Det er det eneste minus, siger Alister Kosar, der havde købt dobbelt ind for at være på den sikre side.

– Der var styr på fisken. Vi havde laks nok. Men der var 20-30 minutters ventetid, da vi havde allermest travlt, og det er jeg selvfølgelig ked af. Men så fik folk en kop kaffe.

Mit hjerte bløder af glæde

Omsætning er vigtig for en ny forretning, men Alister Kosar er især glad for de gode anmeldelser på sociale medier.

– Vi fik seks-syv anmeldelser på vores hjemmeside, hvor folk skrev 'fantastisk sushi'. Andre gav os fem stjerner. Og det vigtigste er i mine øjne forbrugerne, mit hjerte bløder af glæde over den modtagelse, vi har fået, siger en træt, men glad restauratør.

De kommende uger skal arbejdet med at indrette restauranten, udendørsarealerne og musikscenen færdiggøres, og så åbner Arnager Røgeri for alvor den 21. april, hvor der åbnes op for udendørsservering.



FÅ ABONNEMENT