– Vi er spændt på at høre, hvad både børn, de unge og de fagfolk, der inddrages, har af idéer, lyder det fra centerchefen.
Kommunen byder selv ind med brugen af adfærdsdesign, forældreinddragelse og søvn som metoder til at få børn og unge til at stoppe med at ryge og bruge nikotin.
– Adfærdsdesign, da det er en tværdisciplinær metode, der blandt andet handler om, hvordan man finder ’motoren’ bag uønskede adfærd. Og hvordan man kan hjælpe sig selv til at få stoppet og erstattet uønsket adfærd med ny og ønsket adfærd. Forældreinddragelse - i forhold til de yngste børn - ud fra en antagelse om, at det kan være hensigtsmæssigt at give forældre værktøjer, som de kan bruge i forhold til at støtte deres børn i et nikotinstop, forklarer Louise Juel Pedersen, der også kommer ind på søvn som middel.
– Det er ud fra den antagelse, at søvn er afgørende for vores overskud og dermed også indirekte har indflydelse på de valg, vi træffer.
Projektets målgruppe er børn og unge på to folkeskoler samt elever på dele af Campus Bornholm, og i alt er der tale om cirka 80 børn og unge. De omtalte fagfolk tæller blandt andet ledere fra to af øens skoler og Campus Bornholm, politiets forebyggende enhed og Kræftens Bekæmpelse. Derudover deltagere fra Bornholms Regionskommune forebyggelsesenheden, sundhedsplejen, rusmiddelenheden og tandplejen.