Viking videoovervåger: Vil give medlemmerne en god oplevelse

Viking videoovervåger: Vil give medlemmerne en god oplevelse
Viking Atletik benytter videoovervågning for at sikre, at reglerne i klubbens nye fitnessbygning bliver overholdt. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 29. NOV 2021 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
29. NOV 2021 • 07:30

Viking Atletik laver stikprøvevis videoovervågning af sin nye fitnessbygning, fordi nogle medlemmer ikke overholder reglerne.


Siden Viking Atletik åbnede sin nye fitnessbygning i juli, har klubben konstateret, at det ikke er alle medlemmer, der kan finde ud af at overholde reglerne.

10 medlemmer har mistet deres medlemskab, fordi de har taget en ven med ind. Tager man nogen med ind, så bliver man slettet som medlem. Så enkelt er det.

Et andet problem er, at en lille gruppe ikke tager udendørsskoene af, når de skal ind i bygningen. Det giver ekstra rengøring og betyder desuden, at andre må ligge i det efterladte møg, når de laver øvelser på gulvet.

Optagelser slettes

For at komme problemerne til livs, laver Viking Atletik udvidet kontrol i fitnessbygningen, blandt andet i form af videoovervågning. Det fortæller klubben på sin hjemmeside:

"Vi gør det at for at give medlemmerne en god oplevelse. Hvis vi ikke gør det – og håndhæver reglerne – så vil der konstant være beskidt, og der vil blive taget ikke-medlemmer med ind i meget stort omfang. Så det er tvingende nødvendigt".

Videoovervågningen sker stikprøvevis fra Viking Atletiks kontor eller hjemmefra, og klubben understreger, at det er fuldt lovligt, når der er skiltet om det.

"Optagelser skal slettes efter 30 dage, så vi følger den lovgivning der er. Det er begrænset, hvem der har adgang til at se optagelserne".

Forståelse for udmeldelser

Klubben er helt på det rene med, at det for nogle kan føles ubehageligt, at der er videoovervågning. Alligevel fastholder den overvågningen for at sikre, ar reglerne bliver overholdt.

"Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at man melder sig ud, hvis man ikke bryder sig om overvågningen og kontrollen. Især hvis man hører til den gruppe, der tager nogen med ind".