Nu er spritny bygning åben for medlemmerne – men sshhh, det er lidt tys-tys

Nu er spritny bygning åben for medlemmerne – men sshhh, det er lidt tys-tys
Der er investeret 1,5 million kroner i træningsmaskiner, som også er handicapvenlige, oplyser Claus Clausen. Foto: Jens-Erik Larsen
MOTION | RØNNE | ABONNENT | 3. JUL 2021 • 14:45
MOTION | RØNNE | ABONNENT
3. JUL 2021 • 14:45

Det er et projekt, som meget vel kunne være udåndet i stilhed i Claus Clausens slettebakke.

Han er formand for Viking Atletik, men nu står klubbens funklende nye fitnessbygning på Torneværksvej ikke desto mindre færdigbygget og -indrettet, og denne lørdag er den blevet åbnet for medlemmerne.

 

Bygningen er simpelthen
skabt til ret enkelt at kunne
forlænges i begge ender

 

Ude foran bygningen er der ved at blive etableret parkeringsplads, ligesom klubben også hos Kompan har bestilt fire opstillinger af udendørs styrketræningsmaskiner, som skal stilles op, fortæller Claus Clausen, som faktisk lige præcis denne dag ikke er helt begejstret for at få besøg af pressen, hvorfor resten af denne artikel vil blive skrevet i et meget lavmælt toneleje.

– Vi så oprindeligt gerne, at vi havde lavet den officielle åbning i dag med champagne og det hele, fordi vi er klar til det, siger han.

– Men den kampagne, som har smidt flest penge i det her projekt – et sted mellem 3,5 og fire millioner kroner – har et stort ord at skulle have sagt. Det er Fitness for Alle, der kører kampagnen bag det, vi laver, men de er gået på ferie, og derfor har de bedt om, at vi først laver officiel indvielse, når de har tid igen. Det skal også passe med, at prinsesse Benedikte har tid, hun er protektor for Parasport Danmark, som også er en del af den store kampagne. Derfor kommer hun til den officielle indvielse og klipper snoren den 18. august.

Den store holdsal kan på grund af den måde, bygningen er konstrueret på, relativt let udvides og blive endnu større, fortæller Claus Clausen. Foto: Jens-Erik Larsen

– Og for at sige det, som det er, så har vi ikke ressourcerne i vores lille virksomhed fra nu af og frem til den 18. august til at skulle få en masse nye mennesker herop, som lige skal se, hvordan vores fitness fungerer, for så kommer vi hverken til at afvikle Etape Bornholm eller nogen af de mange andre events, som vi har her om sommeren. Vi har rigtig, rigtig travlt i den her periode, så for megen omtale lige nu ville få en masse mennesker til at strømme herop, og det er jeg faktisk slet ikke interesseret i, ler Claus Clausen.

Så, ssshhhhh ... det er altså lidt tystys.

– Men fra den 18. august er folk velkomne til at kigge forbi, og det passer sådan set også meget godt med, at der normalt ikke er ret mange, der dyrker fitness i juli måned, tilføjer han.

Maks 1.500

Men hvordan er det at stå her nu med den færdige bygning?

– Jamen, det er vildt imponerende! For mig har det været et projekt, som startede i marts 2017 med, at vi fik en mail fra Fitness for Alle-kampagnen, som spurgte, om vi ville være en del af det. Jeg slettede faktisk mailen, men så lå jeg alligevel om natten og tænkte, at det kunne da være meget sjovt måske at få muligheden for at få en ny fitnessbygning, siger klubformanden.

De 16 funklende, nye spinningcykler er der spenderet 330.000 kroner på. Foto: Jens-Erik Larsen

Du slettede den, fordi du tænkte, at det var urealistisk?

– Ja, det tænkte jeg. Og vi har da også selv skudt mere end 6,5 millioner kroner i det, så det er rigtig mange penge ud af et samlet budget på 12,4 millioner kroner.

Og derfor håber du også, at folk myldrer ind efter den 18. august, så I kan få flere medlemmer?

– Ja, både og, vil jeg sige. For vi er i den situation, at vi har sat et maks-antal på 1.500 brugere, og på nuværende tidspunkt er vi godt 1.400, så der er ikke plads til flere end 100 yderligere. Og de kan hurtigt komme til via den naturlige tilstrømning, for vi får jo et sted mellem fire og otte tilmeldinger hver eneste dag for tiden, så det er kun et spørgsmål om tid, før vi kan melde udsolgt.

– Men når jeg taler om 1.400 brugere, er det med den lille tilsnigelse, at det kræver, at man får udleveret en chip, for at man kan komme ind i bygningen, og der er mange, der rent betalingsmæssigt har et medlemskab, som gør, at de kan komme ind i vores fitnesslokaler, men de har ikke hentet chippen. Og det her bliver først til mølle, så man risikerer, at man kommer i en situation, hvor man som medlem har betalt for at bruge fitness, men faktisk ikke kan få adgang, fordi vi når den her grænse på 1.500. Så i princippet kan vi godt få 200 nye udefra, hvis de medlemmer, vi har nu, ikke får sørget for at afhente deres chip, siger Claus Clausen.

Claus Clausen foran i alt 460 kvadratmeter ny fitnessbygning. Foto: Jens-Erik Larsen 

Er du i øvrigt tilfreds med, hvordan det hele nu fremstår?

– Ja, det er jeg. Vi måtte jo klippe en tå og hugge en hæl, og en af de meget store hæle, som vi huggede af på et tidspunkt, var, at vi gik fra 500 og ned til 460 kvadratmeter for at få det til at hænge sammen rent økonomisk. Men set i det her altid fantastiske bakspejl, kan vi konstatere, at vi faktisk havde haft råd til de ekstra 40 kvadratmeter, og derfor har vi allerede nu nogle udvidelsesplaner. Bygningen er simpelthen skabt til ret enkelt at kunne forlænges i begge ender. Derfor kan du også se, at vejen rundt om bygningen, som vi er ved at anlægge, ligger et godt stykke fra bygningen, og det er, fordi vi simpelthen sikrer plads til udvidelse. Det samme kan du se i den anden ende ved vores holdsal, som vi også kan udvide, siger Claus Clausen.

Caféområde

Inden for i bygningen er der flot, fint og lækkert, viser det sig, da vi har taget skoene af – tag altid udendørsskoene af som det første! – og går en runde.

Her er etableret caféområde, hvilket er et vigtigt element, fordi hele projektet er designet til at kunne inkludere bevægelseshæmmede, og kan man ikke træne side om side, kan man til gengæld mødes ved et cafébord og få sig en sludder.

Ligeledes er træningsmaskinerne indrettet, så kørestolsbrugere let kan komme til, og denne nye maskinpark har da også kostet 1,5 millioner kroner.

Der er yderligere indkøbt 16 funklende nye spinningcykler formedelst 330.000 kroner, træningssalen er stor og flot og vil også komme til at tilbyde yoga, her er så stilfulde omklædningsrum og badefaciliter, at man fristes til straks at gå i gang.

Men ssshhhh, det er faktisk lidt tystys.