Viking Atletik vil gøre det nemmere at smide medlemmer ud

Viking Atletik vil gøre det nemmere at smide medlemmer ud
Der er for mange, der medvirker til tyveri ved at lukke et ikke-medlem ind i klubbens fitnessbygning, og derfor foreslår bestyrelsen nu en vedtægtsændring, fortæller Viking Atletiks formand, Claus Clausen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 28. JAN 2022 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. JAN 2022 • 19:00

Snyd med adgangen til klubbens nye fitnessbygning får Viking Atletik til at foreslå en vedtægtsændring, som vil gøre det nemmere at ekskludere medlemmer.

 

Det er kun medlemmer af Viking Atletik, der må bruge klubbens nye fitnessbygning, men alligevel har klubben konstateret, at flere medlemmer har taget ikke-medlemmer med ind i bygningen. Det vil bestyrelsen nu sætte en stopper for ved at stramme sanktionerne.

Bestyrelsen ønsker at kunne bortvise medlemmer øjeblikkeligt, hvis de medvirker til tyveri, ved at lukke et ikke-medlem ind i klubbens fitnessbygning. Eksklusion skal fremover kunne ske, uden at bestyrelsen først skal samles og godkende det. Det skal fremover kunne gøres administrativt. Dog fortsat med mulighed for at få det rejst i bestyrelsen.

– Udfordringen for os er at det sker, og siden vi åbnede 1. juli har vi smidt 12-14 stykker ud på den bekostning til trods for, at vi ikke laver særlig meget kontrol. Så nu retter vi vores vedtægter til, så det passer til det, der foregår i dagligdagen, siger formand Claus Clausen, som forklarer, at det er for tidskrævende for bestyrelsen at mødes og diskutere hver enkelt overtrædelse, når det sker så ofte, som tilfældet har været.

Ikke stygge og onde

Han forklarer desuden, at klubben laver kontrol med, hvem der bruger fitnessbygningen af hensyn til medlemmerne.

– Det er ikke for at være stygge og onde, men hvis vi ikke laver den kontrol, så vil der være for mange gratister i fitnessbygningen, og det går ud over oplevelsen for alle. Det kan betyde, at nogle af dem, der rent faktisk betaler kontingent, de melder sig ud, siger han.

Det er ikke for at være stygge og onde, men hvis vi ikke laver den kontrol, så vil der være for mange gratister i fitnessbygningen, og det går ud over oplevelsen for alle. Det kan betyde, at nogle af dem, der rent faktisk betaler kontingent, de melder sig ud

Claus Clausen, formand, Viking Atletik

Bestyrelsen foreslår også, at det i fremtiden skal være muligt at kunne slette et medlem af medlemslisten allerede ved en restance på 14 dage, hvor det i dag er en måned.

Kontingentet betales hvert år ved årsskiftet, og klubben har oplevet, at nogle medlemmer ikke betaler kontingentet, men blevet ved med at træne i januar og dermed får en hel måneds gratis træning. Ved at lave ændringen halverer man altså den periode, hvor man kan træne gratis, inden man bliver smidt ud.

Claus Clausen understreger, at øvrige eksklusioner fortsat skal godkendes af bestyrelsen.

Ny medlemsrekord

Selvom Viking skulle smide nogle uønskede medlemmer ud, så ændrer det ikke på, at medlemstallet pt. er skyhøjt. Klubben er Bornholms største og tæller nu 2201 personer. Det er første gang i klubbens historie, at man runder 2200 medlemmer.

Det er dog ikke et mål i sig selv at have mange medlemmer, forklarer Claus Clausen.

– For foreningen er det et mål i sig selv, at vi har gode tilbud. Både når det gælder instruktører og faciliteter. Er det det, så tror vi på, at medlemmerne kommer af sig selv, siger han.

Langt de fleste medlemmer er på årsmedlemsskab. Det løber frem til udgangen af året. Derfor forventer Viking Atletik ikke, at medlemstallet stiger yderligere de kommende 11 måneder.

Viking Atletik har steget i medlemsskare siden 2005, hvor klubben var cirka 300 medlemmer. Altså en stigning på cirka 100 pr. år lige siden. Kun i 2020 faldt tallet grundet nedlukning som følge af corona.