Træn med Tidende: Vi skal have Bornholm i form!
Nu har man chancen for at komme i god form sammen med personlig træner Nadia Thorius fra Rønne. Hver uge i april vil hun i Bornholms Tidende præsentere nogle øvelser og en sundhedsopgave, som man kan deltage i derhjemme. Se denne uges øvelser nederst på siden. Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
1. APR 2021 • 08:11
Af: Jesper Gynther

Træn med Tidende: Vi skal have Bornholm i form!

HJEMMETRÆNING UGE 1

I april måned har du mulighed for at få inspiration i Bornholms Tidende til, hvordan du kan komme i form, så du kan få et sundere og bedre liv.

Hver uge vil personlig træner Nadia Thorius, som ejer firmaet Fit4Life i Rønne, lave et træningsprogram for hele kroppen med billeder og forklaring til hver af øvelserne, og hun understreger, at ALLE kan deltage; børn, teenagere, voksne og ældre.

En sund livsstil er nemlig for alle, og træningen kræver intet udstyr og bestemt heller ingen erfaring inden for træning eller sundhed.

Øvelserne til uge 1 kan ses nederst på denne side.


Om Nadia Thorius

Privatfoto

Jeg hedder Nadia Thorius, er 38 år, bor i Rønne og er mor til tre skønne børn; Nikoline, Rasmus og Filippa.

Jeg har siden 2009 beskæftiget mig med fitness, træning, kost og mental balance på fuldtid, og jeg er uddannet fitnessinstruktør, nutrition coach, personlig træner og positiv psykolgivejleder. Lige pt. læser jeg til kognitiv terapeut.

Jeg har uddannelse i følgende koncepter og holdtyper:

* Zumba

* Zumba gold

* LesMills BORN TO MOVE ( børnefitness )

* LesMills BODYCOMBAT

* LesMills BODYCOMBAT ADVANCED

* LesMills SH’BAM

* LesMills CXworx

* LesMills BODYPUMP

* LesMills BODYATTACK

* LesMills GRIT ( HIIT )

* TRX training

* Bootylicious

Desuden er jeg tidligere gymnast og har gået på øens REPhold. Undervejs har jeg undervist en masse gymnastikhold, både børn og voksne samt både rytmisk gymnastik og springgymnastik.

Jeg startede min egen virksomhed Fit4Life i 2019 med personlige forløb, fysiske bootcamps og holdtræning. Nu har jeg tilføjet online bootcamps og challenges. På instagram har firmaet profilnavnet fit4life_nadiathorius og på facebook Fit4life v/Nadia Thorius.

Derudover vil Nadia Thorius også lave en ugentlig sundhedsopgave til læserne, og det kan variere fra fysisk bevægelse til mentale udfordringer.

– For hvad er sundhed egentlig? For mig er sundhed så meget andet end kun træning! Det er en stor del for mig, men jeg er klart – med årene – blevet meget mere bevidst omkring, hvor stor en del kosten, velvære, og den mentale balance har at sige for en god, sund og nærende hverdag. Alt det kommer jeg mere ind på i de oplæg, der kommer hver uge, fortæller Nadia Thorius.

Hvis man har lyst til at dele sine oplevelser med træningsøvelserne og sundhedsopgaverne med andre, er man i øvrigt velkommen til at lægge billeder eller videoer op på sociale medier, hvor man kan tagge @fit4life_nadiathorius og så skrive #bornholmiformmedfit4life i opslaget.

– Jeg glæder mig til at se Bornholm i form!, siger Nadia Thorius.


I uge 1 sætter vi fokus på at komme godt i gang

Se Nadia Thorius udføre denne uges øvelser nederst på siden. Arkivfoto: Berit Hvassum


HJEMMETRÆNING

Det kan de fleste gange synes at være totalt uoverskueligt at tage et aktivt valg om at ændre sin livsstil til en sundere en af slagsen. For der er ifølge Nadia Thorius alt for mange faktorer, der gør det mere eller mindre umuligt.

– Du har helt sikkert stået og tænkt: NU skal det være! NU spiser jeg kun grøntsager! NU melder jeg mig ind i fitnesscentret! NU skal jeg starte med at løbe! NU NU NU NU, siger Nadia Thorius og tilføjer:

– Allerede der, er du sikker på, at du IKKE opnår succes med dit ønske om en sundere livsstil. Der er ALT for mange ændringer på én gang, alt for mange nye tiltag, og alt for mange nye vaner, der skal ændres, og alt for mange uopnåelige mål, siger hun.

Start stille og roligt

Derfor er det godt, hvis man ikke prøver at gøre alt sammen på én gang, fortæller Nadia Thorius.

– Hvis du gerne vil ændre dine madvaner, så start med at implementere nogle grøntsager, hvis det er det, du ønsker mere af. Lad være med at tage alt væk fra kosten, og så kun spise kaninfoder. Det er dømt til ikke at lykkedes. Du kan ikke holde det, du vil være sulten og energiforladt, og så kan du slutte af med at dunke dig selv i hovedet for IGEN ikke at lykkedes, siger hun.

Det samme gælder, når det kommer til at komme i gang med at lave fysisk træning.

– Hvis du gerne vil i gang med at motionere, så lad være med at sige til dig selv: NU skal jeg træne minimum en time HVER dag, og jeg skal løbe tre gange om ugen, og jeg skal også det og det her og så videre, siger hun.

Små mål skaber store succeser

I stedet kan man eventuelt starte med det træningsprogram, som man kan læse og se her i Bornholms Tidende. Det kan man nøjes med at udføre tre gange på en uge. Små skridt er nemlig nemmere at overskue, og så holder du også de fysiske skader væk, fortæller Nadia Thorius.

– Og endnu vigtigere er det, at du undgår at dunke dig selv i hovedet endnu engang for at fortælle dig selv, hvor dårlig du er til at skabe succes, siger hun.

– Sæt dig små, realistiske mål, udfør dem og mærk, hvordan din selvtillid vokser og skaber stor succes i dig, siger hun og stiller spørgsmålet:

– Hvad er dit personlige næste lille mål?

 


Se øvelserne til første uges træningsprogram her:

Personlig træner Nadia Thorius har udvalgt disse fire øvelser til at starte ud med:

* Squat
* Fir-fod stilling
* Sprællemand
* Triceps på knæ

Der skal laves 12 gentagelser af hver øvelse, og det skal man gøre i alt tre omgange. For optimal effekt laver du programmet tre gange om ugen.

Ugens sundhedsopgave: Gå 10.000 skridt om dagen.

– For at jeg kan følge med i din proces til en sundere livsstil, kan du på Instagram poste et billede og skrive #Bornholmiformmedfit4life og tag @fit4life_nadiathorius, fortæller Nadia Thorius.

– På den måde er du sikker på en ekstra ”high-five” fra mig, siger hun.

 

SQUAT

Sådan gør du:

* Stil dig med lidt mere end skulderbredde mellem fødderne.
* Lad fødderne pege nærmest diagonalt ud til siden.
* Bøj benene, som om du skulle sætte dig på en meget lav taburet.
* Sørg for at få numsen godt ned og tilbage. Du skal hele tiden kunne se dine tåspidser.
* Spænd i ben, balder og mave, og stræk dig op igen.

 

DIAGONALT LØFT PÅ ALLE FIRE

Sådan gør du:

* Lig på alle fire, hænderne lige under skuldrene, knæene lige under hoften.
* Ret ryggen, og spænd i maven hele tiden.
* Løft så venstre arm og højre ben samtidigt.
* Sæt dem ned igen.
* Gentag med højre arm og venstre ben.

 

SPRÆLLEMAND

Sådan gør du:

* Stil dig med næsten samlede fødder.
* Hop ud med god afstand imellem fødderne, mens du svinger armene ud til siden.
* Hop tilbage til udgangspositionen. 

 

TRICEPS ARMBØJNING PÅ KNÆ

Sådan gør du: 

* Sæt hænderne og knæ i gulvet.
* Placér dine hænder lige under dine skuldre, så du har skulderbredde imellem hænderne.
* Hvil vægten af kroppen på hænder og knæ.
* Hold hovedet i neutral nakkestilling.
* Bøj i albueleddet, og sørg for at holde albuerne ind til kroppen.
* Spænd i bryst og arme, og stræk så armene igen.
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder