Successport på skoleskemaet

Successport på skoleskemaet
Elever fra både Søndermarksskolen og Åvangsskolen har haft håndbold på skemaet med trænere fra Viking Rønne Håndbold som undervisere. Foto: Viking Rønne Håndbold
NOTITS | 28. SEP 2023 • 17:00
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
28. SEP 2023 • 17:00

Trænere fra Viking Rønne Håndbold deltager i idrætstimer på rønneskoler.

Der er få sportsgrene, hvor Danmark har høstet flere triumfer end i håndbold, og måske kommer nogle af fremtidens medaljevindere fra Søndermarksskolen eller Åvangsskolen i Rønne. Begge skoler har i hvert fald haft håndbold på skemaet med trænere fra Viking Rønne Håndbold som undervisere. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Søndermarksskolens 2. og 9. klasser og Åvangsskolens 7. klasser havde besøg af trænerne og håndboldkonsulent Morten Juul, som håber, at nogle af eleverne vil få smag for sporten.

– Vi vil gerne gøre en indsats for, at håndbold skal fylde mere i idrætsundervisningen. Tilgangen bør være lege- og øvelsesbaseret, men ofte er det det færdige spil, eleverne møder, fortæller Morten Juul fra Dansk Håndbold Øst i pressemeddelelsen.

Han og trænerne klæder lærerne på til at have en mere inkluderende indgangsvinkel til håndbold, hvor boldtyper og øvelsesvalg er tilpasset målgrupperne.

–Forhåbentligt kaster disse forløb også nogle nye håndboldspillere af sig. Der er i hvert fald adskillige, der spørger, hvornår de kan komme til træning, fortæller håndboldkonsulenten.

Viking Rønne Håndbold vil gerne udvide og invitere flere skoler og årgange til forløbet Håndbold i skolen, der er et tiltag under Dansk Håndbold. Klubben håber, at Håndbold i skolen kan give Viking Rønne Håndbold endnu flere håndboldspillere, specielt på de yngre hold. heni