RIK tabte på trætte ben 0-5 til Kastrup

RIK-træner Nicklas Pedersen har det svært - spillerne løber rundt på trætte ben. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 13. JUN 2021 • 19:13
Kjeld Lundbæk
Journalist

13. JUN 2021 • 19:13

Nu gør det ondt. Selv om allerede nedrykningsdømte RIK kæmper tappert for at redde æren i de sidste kampe i Københavnsserien i denne omgang, så er benene trætte og hovederne tømt for inspiration.

Søndag eftermiddag blev det til et nederlag på 0-5 i hjemmebaneopgøret mod Kastrup, og lige nu er det svært at se, hvordan bornholmerne skal kunne få lavet om på det i de to sidste kampe mod FB og PI Fodbold.

Kastrup var spilstyrende fra første til sidste dommerfløjt, men i 1. halvleg kom gæsterne ikke til de store chancer. RIK-forsvaret var påpasseligt, godt bakket op en vågen målmand, Thomas Kullenberg Olsen. Kun én gang klappede RIK-fælden ikke, og så kunne Emil Munk Egestorp bringe Kastrup foran.

I 2. halvleg var det spil til ét mål - det bornholmske. Alligevel fik Alexander K. Pedersen chancen for at gøre det til 1-1, da han fik frit løb mod mål på en dårlig tilbagelægning til Kastrup-målmanden. Men den slags er ikke RIK'erens spidskompetence, han blev indhentet, og så stod det 1-0 til Kastrup lidt endnu.

I det 25, minut kunne Emil Munk Egestorp efter en længere, men også lidt heldig dribletur øge gæsternes føring til 2-0, og blot to minutter senere fuldbyrdede Kastrup-spilleren sit hattrick, da han lige så tilfældigt tacklede sig fri af en RIK-forsvarer og scorede til 3-0.

Efter yderligere seks minutters spil blev det også 4-0. Optakten var en tilbagelægning fra Nicklas Harder Mogensen, som målmand Kullenberg fik sparket lige hen foran fødderne på en Kastrup-spiller. Sidste mand på bolden var Claes Grube Jensen.

Så trak trænerduoen Nicklas Pedersen og Kim Christensen i håndbremsen. Rutinerede Martin Andersen blev sendt ned i midterforsvaret i stedet for den ellers velspillende Alexander Graversen. Stumperne skulle reddes, inden den bornholmske forsvarslinje faldt totalt sammen.

Det skabte ro i lejren, og først i de allersidste af dommer Morten Hjorth Hansens tillægssekunder lykkedes det Oscar Jørgensen at dreje bolden uden om Thomas Kullenberg Olsen til slutresultatet 5-0.