Patrick og Alexander vil genoplive sportsgren

Patrick og Alexander vil genoplive sportsgren
Alexander Enevoldsen (tv.) og Patrick Holm Chieu har taget initiativ til et genindføre håndbold i Nyker Idrætsforening, og de håber at få flere idrætsforeninger med på vognen. Foto: Holger Larsen
NYHED | NYKER | ABONNENT | 14. SEP 2022 • 11:44
Holger Larsen
Journalist
NYHED | NYKER | ABONNENT
14. SEP 2022 • 11:44

Nyker Idrætsforening forsøger efter mange års fravær igen at få håndbold på programmet.

Der var engang, hvor Nyker Idrætsforening sammen med naboerne i Klemensker Idrætsforening – under navnet Nyker/Klemensker – var en stor håndboldklub, som kunne trække i hundredvis af tilskuere til pokalkampe med landsholdsspillere på de besøgende hold.

En ny storhedstid ligger næppe lige om hjørnet, men mindre kan gøre det. I hvert fald forsøger Nyker IF nu efter mange års fravær at genetablere en håndboldafdeling. Det er to unge fodboldspillere i klubben, Alexander Enevoldsen og Patrick Holm Chieu, der har taget initiativet.

– Vi har spillet meget håndbold på Team Bornholm, og jeg har spillet lidt med Viking. Det gik jeg lidt død i, for jeg gad ikke at rejse hver weekend. Man skulle bruge meget tid på det, siger Patrick Holm Chieu.

– Jeg synes, det er ærgerligt, at håndbolden næsten er uddød på Bornholm. I dag er der kun Viking Rønne Håndbold. Da jeg spillede som yngre, var der næsten hold over det hele, siger 26-årige Patrick Holm Chieu.

Små skridt

Nyker IF har fået træningstid om onsdagen i Rønne Idrætshal, hvor målet er at starte i begyndelsen af oktober.

– Vi tager det i små skridt for ikke at skræmme nogen væk. Vi ser, hvor mange der kommer, og så skal vi finde ud af, om det er noget, vi skal bygge videre på træningsmæssigt, eller om det bare skal være noget hygge. Vi håber selvfølgelig på, at det bliver med træning for at få mest muligt ud af det, siger Patrick Holm Chieu.

– Vi håber, at vi kan få noget af den gamle stemning tilbage. Vi håber, at vores initiativ kan bane vejen for, at vi igen kan få en turnering her på Bornholm, mix- eller herrehold, så man ikke behøver at skulle rejse over for at spille kampe – som Viking gør det.

I første omgang har man fra Vikings side stillet i udsigt, at man kan arrangere nogle træningskampe mod hinanden.

De to initiativtagere har kontakt med andre unge, der gerne vil være med, og man håber fra start at kunne blive i hvert fald 10-12 stykker, så man også kan spille med to hold til træning.

Patrick Holm Chieu oplyser, at tilbuddet er for seniorer – og for både kvinder og mænd.

Opbakning

Initiativet starter med opbakning fra ledelsen i Nyker IF:

– Vi har fået en del forespørgsler fra nogle af vores unge fodboldspillere, om de kan komme til at spille håndbold i klubben. Det prøver vi selvfølgelig at imødekomme. Desværre er det svært, da der er få hold i forvejen, og samtidig er det jo kun Viking, som har hold i turnering på den anden side af vandet. Derfor prøver vi det af i år og håber, at vi kan deltage i små turneringer eller træningskampe, og så må se, hvor det fører os hen, siger Mathias Larsen, formand for Nyker IF.