Nyt stort fitnesscenter åbner

Fitnesscenteret bliver et af de største i lokalområdet. Video og fotos: Jesper Gynther
NYHED | POULSKER | ABONNENT | 20. AUG 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | POULSKER | ABONNENT
20. AUG 2022 • 05:30

Poulsker IF's medlemmer får snart mulighed for at styrketræne i et 600 kvadratmeter stort fitnesscenter ved Poulskerhallen, som i alt har kostet 1,3 millioner kroner. Næste lørdag er der indvielse.

Flere idrætsforeninger på Bornholm har de seneste år lavet deres eget fitnesscenter.

Det har vist sig at være en stor succes, som man senest har set det med Viking Atletik, som har fået 900 nye medlemmer, siden den åbnede en ny fitnessbygning sidste sommer.

Nu forsøger Poulsker IF at lave samme manøvre.

– Det er jo, fordi vi gerne vil udvikle os. Rønne har jo haft helt fantastisk succes med deres fitnesscenter, så hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre i Poulsker?, siger formand Jan Eggertsen.

Formand Jan Eggertsen har brugt de seneste ni måneder på at gøre fitnesscenteret klar til brug.

Dyrere end forventet

Allerede for 15 år siden blev der talt om, at foreningen skulle have et fitnesscenter, men det er først for tre år siden, at tankerne begyndte at blive mere konkrete.

Den socialøkonomiske virksomhed Ejendomsfonden Grennessminde Bornholm var gået konkurs et par år forinden, og derfor stod der en stor bygning tom ved siden af Poulskerhallen.

Det er den bygning, som idrætsforeningen nu har lejet og omdannet til et fitnesscenter.

– Jeg troede, det ville tage seks måneder, så ville der være et fitnesscenter, men det tog altså tre år. Naivt troede jeg også, at det blot ville koste 500.000 kroner, men det løb op i 1,3 millioner kroner, og vi har endda fået maskinerne til en billig pris, siger Jan Eggertsen og oplyser, at Poulsker IF selv har brugt 800.000 kroner fra klubkassen, mens resten er finansieret af fondsmidler.

I fitnessbygningen er der to store træningsrum på hver 175 kvadratmeter. Her ses det multifunktionelle rum. Derudover er der fire omklædningsrum og to opholdsrum samt et kontor.

Så meget koster det om måneden

Formanden glæder sig nu til at åbne dørene for offentligheden, når der er indvielse på lørdag den 27. august klokken 11-13.

Han satser på, at der kommer 40 til indvielsen, men målet er, at foreningen kan få 250 fitnessmedlemmer, hvilket både tæller eksisterende og nye medlemmer af Poulsker IF.

– Vi ønsker os jo, at så mange som muligt i lokalområdet skal bruge det, og vi tror på, det er muligt at få 250 fitnessmedlemmer.

– Alle dem, vi snakker med, mener, at det er lavt sat, men jeg vil hellere sætte det lidt for lavt end være super optimist og så blive skuffet, siger Jan Eggertsen, som allerede er blevet kontaktet af mange, som har spurgt om, hvad det koster at træne i fitnesscenteret, og hvad åbningstiderne er.

– Så jeg fornemmer, at der er stor interesse for det, siger han og afslører, at prisen er 175 kroner om måneden, og der vil være åbent alle dage klokken 06-22 fra mandag den 29. august.

Der er også mulighed for at træne med kettlebells.

Flytteplaner satte alt på pause

Der har dog også været nogle, som har undret sig over, at Poulsker IF har brugt tid, kræfter og penge på at lave fitnesscenteret.

Det er nemlig stadig på tale at bygge en ny hal i Snogebæk, hvor idrætsforeningen fremover skal høre til, så flere har spurgt, hvorfor man søsætter et nyt stort projekt ved Poulskerhallen.

– De sidste syv år har vi ikke vidst, om vi skulle til Snogebæk, eller om vi skulle blive i Poulskerhallen, så mange ting har været sat på pause, og vi har brugt årene på at spare sammen.

– Men her til sidst tænkte jeg, at vi er nødt til at gøre et eller andet, fordi medlemmerne vil gerne have noget nyt, og vi er jo en forening, og det er vores pligt og opgave i bestyrelsen at sørge for, at der hele tiden er nye tilbud til medlemmerne, siger Jan Eggertsen.

Han regner da heller ikke med, at der bliver bygget en ny hal i Snogebæk inden for de første tre-fire år.

– Så nu har vi lejet det her, og så har vi købt maskiner, men alting kan jo tages med til Snogebæk eller andre steder, hvis det skulle være, siger han.

I det multifunktionelle træningsrum kan der trænes cardio på motionscykler og løbebånd. 

Mange tror fejlagtigt, at PIF er lukket

Idrætsforeningen har gerne villet flytte til Snogebæk, da der bor flere mennesker dér end i Poulsker, ligesom der også er bedre busforbindelser dertil.

Men formand Jan Eggertsen tror ikke, at disse udfordringer vil spænde ben for fitnessprojektet.

– Jeg ved godt, at mange tror, at Poulsker er lukket, fordi vi ikke har fodbold. Så tror de, at så sker der ikke noget deroppe mere. Men vi er en forening med rigtig meget aktivitet, siger han og og oplyser, at foreningen pt. har 900 medlemmer og har medlemsfremgang hvert år.

I gymnastikafdelingen er der eksempelvis 300 medlemmer, hvoraf mange er små børn, som kommer fra Østermarie, Svaneke og Nexø, og for dem er det intet problem at komme til Poulsker.

– Vi har også en del forældre, som sidder i klubhuset og får kaffe, mens børnene træner, og det kunne jo være rigtig fedt, hvis vi kunne få lokket dem herover og bruge centeret i et par timer, og så køre hjem igen, så kunne de jo få ordnet det hele på én dag.

– Jeg tror, det kommer an på tilbuddet. Hvis tilbuddet er godt nok, og det er noget, man gerne vil, så kører man gerne 15-20 kilometer for at komme derhen, siger han og fortæller, at hvis fitnesscenteret bliver en succes, så vil man til næste forår udvide ved at bygge en overdækket terrasse, så man kan stå udenfor og træne i tørvejr og læ.

– Så hvis du kommer tilbage om et år, og du ser, at her er en terrasse, så er det, fordi det er gået godt, siger formanden.

Fitnesscenteret er blevet lavet i den bygning, som tidligere blev brugt som værksted for de unge mennesker, der gik på bo-, arbejds- og uddannelsestilbuddet Grennessminde. Her ses det overdækkede område, hvor PIF planlægger at bygge en terrasse.

Bordtennisafdeling er lukket

Mens Poulsker IF snart får en ny fitnessafdeling, har foreningen i årets løb måtte tage afsked med sin bordtennisafdeling.

Den lukkede, da størstedelen af medlemmerne valgte at melde sig ind i den nystartede Nexø Bordtennis Club, fortæller formand Jan Eggertsen.

– Bordtennis flyttede desværre alle sammen til Nexø, og det er jo fair nok, siger han og forklarer, at Poulsker IF selv prøvede at flytte sin ungdomsafdeling til Nexø Skole, hvor man lejede sig ind, men det blev for omstændigt og for bøvlet.

– Og så til sidst var der en gruppe, der ville gøre det selv, og de boede alle sammen i Nexø, så de har startet en bordtennisklub op der.

– Som frivillig leder er man nødt til at tage sine kampe med omhu, for man kan ikke favne alle, så hvis der er nogen, der vil noget andet, så må de prøve det. Men jeg er sikker på, at på sigt kommer bordtennis tilbage til Poulsker, siger Poulsker IF's formand.