Kvinderne har øvet putning og er nu klar til revanche

Kvinderne har øvet putning og er nu klar til revanche
Hele dametruppen er samlet og laver putteøvelser på den lidt vinterramte puttinggreen.
| ABONNENT | 6. MAJ 2021 • 14:11
Af:
Allan Juhl (tekst
fotos)
| ABONNENT
6. MAJ 2021 • 14:11

GOLF

I weekenden den 8. og 9. maj spilles de første to af seks kampe i danmarksturneringen i golf for klubhold. På Bornholm skal sammenslutningen af de fire klubber, Team GolfBornholm, spille hjemmekampe på banen i Robbedale i 3. division for herrer og i kvalifikationsrækken for damer.

I modsætning til sidste sæson, hvor restriktioner reducerede turneringen til, at klubberne kun mødtes én gang på neutral bane, spiller man i år fuldt program med hjemmekamp og udekamp mod puljens tre øvrige hold.

Det kan især blive en fordel for de bornholmske damer, der ikke fik mange chancer for at vinde kampe i sidste sæson, da alt spil foregik på udebane. De få kampe på neutral bane, var klart en fordel for de sjællandske klubber, der havde nemmere mulighed for at få kendskab til de valgte baner.

Martina Schow Vomb varmer op på Driving Range før dagens træning.

Damerne har øvet putning

Samtidig erfarede dameholdet, at modstanderne var bedre til det korte spil, og derfor har man i år valgt at fokusere mere på dette.

– Vi har trænet lidt anderledes i år end sidste år, fortæller holdkaptajn Mette Munch Mikkelsen.

– I år skiftes vi på holdet til at stå for træningerne, så vi ikke bare går ud og spiller ni huller. Der har været en del fokus på short game, og så har vi eksperimenteret lidt med forskellige foursome-konstellationer, siger hun og fortæller, at der har været godt humør til træningerne.

– Vi kan mærke, at vi er begyndt at være bedre sammentømret end sidste år, så vi glæder os alle sammen til at debutere på bornholmsk jord og håber at se mange i weekenden, som vil støtte os og herrerne i 3. division, fortæller hun, hvilket træner Gary Hindshaw i øvrigt også håber på.

Damernes kampe i kvalifikationsrækken er mod Frederikssund på lørdag og mod Harekær på søndag, og truppen består af: Mette Munch Mikkelsen, Lina Størup og Rikke Jørgensen fra Bornholms Golfklub (BGK), Martina Schow Vomb og Dorte Skov fra Nexø Golfklub (NGK) og Camilla Madsen fra Nordbornholms Golfklub (NBGK).

Mark Pedersen slår ud på hul 10, mens træner Gary Hindshaw ser til.

Blæsten har udfordret herrerne

Det bornholmske herrehold i 3. division skal op imod Greve på lørdag, og søndag er det Ishøj, der kommer på besøg. Der spilles tre singler og to foursomes.

Det meget kolde og blæsende forårsvejr har ikke givet spillerne de bedste betingelser for forberedelse, men der har været fælles træning på tirsdage, og ellers har spillerne trænet individuelt og fået råd fra træner Gary efter ønske.

Det bornholmske fælleshold består at den spillende holdkaptajn Mark Pedersen, Søren Clausen og Gary Hindshaw fra NBGK, Mark Housego fra GGK, Leif Nielsen og Martin Schou fra BGK samt Michael Hågensen fra NGK. Emil Rasmussen er reserve og træder til, hvis en af de øvrige ikke kan eller ikke rammer formen lørdag.