Perfekt start på Danmarksturneringen for de bornholmske golfhold

Perfekt start på Danmarksturneringen for de bornholmske golfhold
Mette Munch Mikkelsen og resten af Team GolfBornholms damehold vandt i weekenden begge deres holdkampe i Kvalifikationsrækken.
| ABONNENT | 9. MAJ 2021 • 17:41
Af:
Allan Juhl (tekst)
Jens-Erik Larsen (fotos)
| ABONNENT
9. MAJ 2021 • 17:41

GOLF

Både damerne i Kvalifikationsrækken og herrerne i 3. division gjorde rent bord, da Team GolfBornholm spillede kampe på hjemmebanen i Robbedale denne weekend.

Damerne vandt lørdag alle matcher og dermed 9-0 over Frederikssund. Samme hold stillede med god selvtillid op søndag mod Harekær, og det gik lige så godt.

Mette Munch Mikkelsen lagde ud med en klar sejr, som unge Martina Schow Vomb fulgte op på. Camilla Madsen fuldendte hattricket med endnu en sejr i 1. single. Lina Størup og Rikke Jørgensen havde lidt mere spænding, men var ét slag up før sidste hul, og det vandt de, og dermed var sejren på 9-0 i hus.

Stor glæde også hos de to reserver Dorthe Skov og Liza Flygenring, der havde fulgt med spillerne rundt på banen begge dage.

– Det var dejligt med sammenhold og god opbakning til spillerne, fortalte Mette Munch Mikkelsen efter weekendens succesfulde oplevelse.

Peter og Leif Nielsen havde godt styr på det korte spil på greenen.

Bornholmerne fører puljerne

Herrerne i 3. division kunne også notere to sejre i deres hjemmekampe på banen i Robbedale. Lørdag gik det ud over Greve, som blev besejret 9-3. Her var det begge foursome der vandt klare sejre 4/2 og 3/2.

Det var Leif Nielsen og Martin Schou i den ene og Michael Hågensen og Gary Hindshaw, der spillede den anden. Søren Clausen delte sin match, Mark Housego vandt klart i 1. single og kun Mark Pedersen tabte sin match.

Søndag gik det ud over Ishøj, der blev besejret med 8-4. Mark Pedersen tog revanche og vandt sin match klart med 4/2. Oluf Juul Hammerlund var reserve for Martin Schou, og han tabte klart sin dyst. I 1. single vandt Mark Housego med 2/0, og så fulgte de stærke foursome op med at vinde 1/0 og 3/2.

Så var der fire point til bornholmerne både hos damerne og herrerne, og begge hold fører deres puljer. Næste kampe er på udebane den 19. og 20. juni.

Spillende træner Gary Hindshaw var glad for sejrene, men ser gerne, at der sker ændringer i den måde, man organiserer turneringen på.

Sammenhold i bornholmsk golf

Den spillende træner Gary Hindshaw argumenterede efter lørdagens succes, at det havde været meget sjovere, hvis alle hold i Danmarksturnerinen var fælleshold, og at alle hold spillede på samme bane.

– Fællesskab og sammenhold, det er det vi skal arbejde for. Nu spiller seniorerne og veteranerne i Rø og Nexø. De skulle jo være her sammen med 3. division og damholdet, så vi kan være en samlet enhed, der repræsenterer Bornholm, fortalte han.

Der var god opbakning fra Kaj, da Team GolfBornholm gjorde rent bord på banen i Robbedale.