Intet EM-guld til Cilja: 'Det er ikke gået helt efter planen'

NOTITS | STRZEGOM | ABONNENT | 6. AUG 2022 • 21:03
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | STRZEGOM | ABONNENT
6. AUG 2022 • 21:03

Det blev ikke til en topplacering til EM i pony-military for landsholdsrytteren Cilja Folman Westh, som dog satser på at vende stærkt tilbage næste år.

I weekenden har Cilja Folman Westh været i Strzegom i Polen, da hun skulle være med til EM i pony-military. Fredag morgen blev der dystet i dressur, hvor hun på sin pony Solvangs Morning Surprise fik en 13. plads ud af i alt 43 startende, men lørdag gik det galt i terrænløbet.

Cilja Folman Westh og Solvangs Morning Surprise havde et stop ved forhindring nummer 15, 17 og 18, og da man højst må have to stop, udgik de. Dermed fik Cilja Folman Westh ikke mulighed for at deltage i den tredje og afsluttende disciplin, spring, som bliver afviklet søndag.

Landsholdsrytteren måtte bruge et par timer på at sunde sig over det skuffende resultat, men allerede lørdag aften kunne hun se positivt tilbage på EM-oplevelsen.

– Det har været en virkelig fed og lærerig oplevelse. Det er ikke gået helt efter planen, men vi vender helt klart tilbage næste år, siger hun til Tidende over telefonen.

Ekstrem varme

Mesterskaberne blev afviklet i høj varme, da temperaturerne har været helt oppe på 35-40 graders celsius, og det var en udfordring for både rytter og hest.

– Jeg har sørget for at få en masse vand og vasket ponyen mindst fem gange om dagen, hvor han er blevet skyllet over. Og så har jeg bare prøvet at holde mig i skyggen og smøre solcreme i ansigtet, siger Cilja Folman Westh, som har haft selskab på turen til Polen af sin mor, lillesøster, mormor og morfar og sin mors kæreste, ligesom hun også har brugt tid sammen med familien til den anden danske EM-deltager.

– Alt i alt har det været en god tur, og det er sådan set det vigtigste, siger hun.

Næste mål for Cilja Folman Westh og Solvangs Morning Surprise er danmarksmesterskaberne i begyndelsen af september, ligesom hun også skal deltage i de nordiske mesterskaber senere på efteråret.