Diskoskaster kvalificerer sig til ungdoms-OL

Diskoskaster kvalificerer sig til ungdoms-OL
Anne Juul Jensen skal til ungdoms-OL. Hun er her flankeret af trænerne Tenna og Andreas Riber Thordahl. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 7. MAJ 2023 • 19:15
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
7. MAJ 2023 • 19:15

Diskoskasteren Anne Juul Jensen formåede lørdag at klare kvalifikationskravet til ungdoms-OL, som afvikles til sommer i Slovenien. Her går hun efter at vinde en medalje.

– Jeg synes, det er megafedt. Jeg er utrolig stolt, og jeg glæder mig rigtig meget.

Sådan siger 17-årige Anne Juul Jensen fra Viking Atletik, efter hun lørdag gjorde det så godt til Tårnby Games, at hun klarerede kvalifikationskravet til ungdoms-OL, som finder sted i Slovenien den 25. juli.

Anne Juul Jensen kastede 47,51 meter, og det var en del bedre end kravet på 43 meter, og det udløste samtidig en guldmedalje i hendes aldersklasse. Til sommer er målet også at vinde en medalje, fortæller hun.

– Jeg sigter lidt højt, og det er ellers ikke noget, jeg gør normalt, siger den unge diskoskaster, som dog havde forventet, at hun ville klare kvalifikationskravet.

– Og så var det jo fedt, at jeg gjorde det ved det første stævne.

Forsmag på voksen-OL

Ungdoms-OL er en forsmag for de unge udøvere, som drømmer om at komme til OL, når de bliver voksne. Derfor betyder det også rigtig meget for Anne Juul Jensen at være med til stævnet.

– Ungdomsol er selvfølgelig ikke det rigtige OL, men det er topplan for unge atleter, og det er ligesom en slags træning til de kæmpestore stævner, der kommer til ældre atleter, forklarer hun og afslører, at det er en drøm for hende at komme til voksen-OL på et tidspunkt.

– Nu føler jeg at komme til ungdoms-OL er ét trin, og resten af trinene kommer efterhånden.

Hun har ikke tænkt sig at lave en speciel træningsplan op til ungdoms-OL, men vil fortsætte sin almindelige træning. Dog vil hun også lave noget mentaltræning.

– Jeg arbejder med min nervøsitet med at komme til en masse stævner før OL, siger hun og fortæller, at det bliver en stor oplevelse at tage til Slovenien.

– Jeg kan godt lide at rejse og nye indtryk, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad Slovenien har at byde på, og hvad det er for et land.


 

Vikinger imponerede

Det var ikke kun Anne Juul Jensen, som klarede det godt til Tårnby Games i lørdags.

Flere andre udøvere fra Viking Atletik var med, og det blev til en andenplads i 400 meter for Maise Tolstrup i tiden 1.16,62. Derudover gjorde hun rigtig god figur i 60 meter og længdespring. Emil Juul Jensen kastede 45,49 meter og tog guld i sin aldersklasse i diskoskast, mens Lasse Kure Hansen løb 1500 meter på 4.44,42.

Søndag var tre vikinger med, og her løb Lasse Kure Hansen i 3000 meter i 10.09,14, Ellie Sonne deltog i 60 meter løb og længdespring, hvor det blev til en finaleplads og en flot samlet sjetteplads i længdespring.

Maise Tolstrup tog søndagens medaljer med sølv i højdespring (1,16 meter), guld på 800 meter løb (2.46,84), og derudover blev det til en ny personlig rekord (15,79) på 100 meter løb.