Bornholmerpiger blev champions på Lunden

Bornholmerpiger blev champions på Lunden
Aicha Louise Nørregaard blev både Lunden-champion og landschampion med Eruss' sejr i lørdagens 4. løb på Lunden. Foto: Mari Lena Nørregaard
NOTITS | ABONNENT | 3. DEC 2023 • 12:47
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
3. DEC 2023 • 12:47

To bornholmerpiger imponerede stort, da de kunne kåres som årets champions på Charlottenlund Travbane.

Det er ikke hverdagskost, at årets mest vindende kuske på Charlottenlund Travbane kommer fra Bornholm, men 2023 blev undtagelsen, da Aicha Louise Nørregaard og Natasja Folkmann-Starck lørdag eftermiddag kunne udråbes som champions i to af banens fire klasser i ponytrav.

Aicha Louise Nørregaard indledte dagen med at køre Eruss til sejr i ungdomsklassen. Dermed var ikke bare den samlede sejr på Lunden hjemme, men den 17-årige bornholmerpige er også den mest vindende ponykusk i Danmark i 2023.

Eruss kørte med et toptillæg på 260 meter og vandt løbet i ny rekordtid 2.14,3.

I lørdagens 3. løb startede Cumulus/Natasja Folkman-Starck som nummer 13 og sidst med et tillæg på 200 meter, men løb alligevel ind på en flot andenplads - kun slået med 20 meter.

Cumulus fortsatte de gode takter i 6. løb, hvor han strøg forbi de ti foranliggende konkurrenter én efter én og dermed sikrede Natasja Folkmann-Starck titlen som Lunden-champion. Akleia/Nathalie Knebelau blev toer trods et tillæg på 360 meter.

– Du beviste endelig, hvad du indeholder, skriver Natasja Folkmann-Starck i et facebok-opslag med adresse til Cumulus, kaldet Gamle, der afslutter karrieren efter næste weekends julefræs i Odense.

– Så skal han nyde livet som kongen af stalden, som han er så god til i forvejen. Det her år på Charlottenlund Travbane har været en drømmerejse, og jeg glæder mig allerede til næste år, skriver Natasja Folkmann-Starck.

Aicha Louise Nørregaard var ikke mindre glad for lørdagens indsats på Lunden.

– Det er meget stort det her, sagde hun bevæget i sejrsinterviewet med banekommentator Carsten Bundgaard.

I 4. løb besatte Eruss/Aicha Nørregaard fjerdepladsen foran Isilon Alassë/Nathalie Knebelau og Snygg Viking/Natasja Folkmann/Starck. Sidstnævnte fik også en femteplads i 7. løb, hvor Isilon Alassë blev nier med et toptillæg på 460 meter.


Cumulus/Natasja Folkmann-Starck blev interviewet på Lunden af banekommentator Carsten Bundgaard. Foto: Christina K. Hansen