Aftentrav med power hour

Aftentrav med power hour
Efter flere års fravær vender 4 års-mesteren fra 2019. Marvin Gaye, tilbage til udgangspunktet hos Stald Like. I mellemtiden har den nu 8-årige vallak været i træning hos Ulrik Christoffersen, der også sad i vognen, da Marvin Gaye vandt 4 års-mesterskabet. Hesten har vundet 13 af sine 60 starter og kommer til øen med en præmiesum på 150.000 kroner. Foto: Torben Ager
NOTITS | ABONNENT | 18. SEP 2023 • 17:00
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
18. SEP 2023 • 17:00

Sæsonens sidste aftentrav på Bornholms Brand Park afsluttes med hyldest til de amatører, der er grundlaget for travsporten

Onsdag aften afvikles sæsonens sidste aftentrav på Bornholms Brand Park, og for at publikum ikke skal gå hjem i bælgravende mørke, går den første start allerede kl. 17.00. Desuden er det power hour-aften, hvilket betyder, at pauserne mellem hvert løb kortes ned, så der køres fire løb i timen.

Grundlaget for den sport, der drives på Bornholms Brand Park, hviler i høj grad på den store flok af amatører, der arbejder både på og uden for banen. De bruger oceaner af tid og kræfter på en hobby, der først og fremmest bunder i kærligheden til hestene. Ikke mindst i formløbene kommer denne passion til udtryk, og derfor er onsdagens højdepunkt da også det afsluttende formløb, hvor der køres om Amatørpokalen.

I 1. løb er der gensyn med 4 års-mesteren fra 2019, Marvin Gaye, der efter en årrække med hjemmebane i Nykøbing F. vender hjem til Stald Like, hvor den trænes af opdrætteren Lise Henriksen og køres af ægtefællen Kenn Christoffersen. Hesten har kapaciteten, men har ikke trukket det bedste startspor og skal derfor være tilfreds med en af de mindre præmier i et løb med mange vinderbud.

Frøns Hjortshøj/Niels Kr. Hansen, otte sejre i 13 starter i denne sæson, er favoritten i 2. løb, selv om der er otte foranliggende konkurrenter, der skal passeres på vejen. Seriøse modbud er frontkørte California Laser/Martin Sjøholm Jensen, selv om hesten er uden top 3-placeringer i sine kun fem starter, og Good Luck/Michael Skovmose, der på tid fuldt ud matcher Frøns Hjortshøj.

Jetset Onion/Kenn Christoffersen, 41 sejre i 101 starter, er gået en klasse ned i jagten på sæsonens første sejr. Favoritværdigheden er soleklar i 3. løb, hvor heste som formstærke Baltic Baunely/Kim Hjort og Cerosso/Mads Petersen dog også skal krydses af på V4- og V5-kuponerne.

Hej Hej Dull i anden række

I 4. løb skal konkurrenterne se op for starthurtige Hope Of Glory/Torben Dahl Pedersen, der er tilbage på Bornholm efter tre løb i Nykøbing F. og på Lunden, som ikke kastede de store præmier af sig. Hej Hej Dull/Mads Petersen starter i anden række og skal vise fremgang for at forbedre de fjerdepladser, hesten har opnået i de seneste tre starter.

5. løb er et begynderløb med voltestart, hvor endnu en Ulrik Christoffersen-trænet hest, Highway, starter i Stald Like-regi med Kenn Christoffersen i vognen. Sammen med Jairo Baunely/John Gommans har Highway fået 40 meters forspring, så der bliver noget at arbejde med for de øvrige fem heste i feltet, blandt andet banedebutanten Jewellery Rain, der som navnet antyder er opdrættet af Skive-bornholmeren Thomas Lind-Holm.

Syv ungheste mødes i 6. løb, hvor det formentlig godt kan betale sig at krydse alle syv heste af på V5-kuponen. Highway Damgård, Ina Baunely, High Roller og Gurli Silk har alle vundet løb tidligere i denne sæson, men må deles om favoritrollen.

John Gommans møder op med to sejre på stribe til Go On Spring og står til endnu en sejr i 7. løb. I forreste række vender starthurtige Emely K efter en længere pause tilbage, nu med Mads Petersen i vognen, og den 7-årige hoppe vil formentlig føre længe, hvis den kan afvise Diva T C/Niels-Peter Steinlein og Anita Tikarun/Martin Sjøholm Jensen, når startvognen slipper feltet løs.

Amatørpokalen er lokkemad i det afsluttende formløb, hvor det som altid er et spørgsmål, om nogen af hestene med tillæg kan nå op og blande sig i forreste række. 14-årige Shadow Tinghøj/Kim Hjort er feltets nok bedste hest, men 60 meters tillæg kan vise sig at være for meget, hvis det skal blive til en pengepræmie for sjette gang i træk.