500 børn deltog i kæmpe fodboldfest: 'Det var lidt kaotisk'

Der blev givet medaljer til alle spillere til og med U10. Bagefter kunne de få kage, som Bornholms Energi & og Forsyning delte ud. Video: Jesper Gynther
NYHED | RØNNE SYD | ABONNENT | 12. JUN 2022 • 14:05
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE SYD | ABONNENT
12. JUN 2022 • 14:05

Søndag den 12. juni afviklede DBU Bornholm sin til dato største fodboldfest på Knudsker stadion for alle børn i alderen 5 til 12 år.

Der var fælles indmarch klokken 9.45, hvorefter de forskellige årgange spillede en masse kampe indtil klokken 14. Det var en stor oplevelse for blandt andet de to syvårige tvillinger Jonathan og Andreas Bergholdt fra RIK.

– Jeg vil huske, at jeg har fået en medalje og scoret to mål. Det ene af dem, driblede jeg opad banen og scorede, fortæller Andreas, som ligesom alle andre børn til og med U10 fik en medalje for at deltage i stævnet.

– Det er gået godt, og det var sjovt, fortæller Jonathan, som spillede fire kampe uafgjort og vandt én.

Deres far, Kristian Bergholdt, er også godt tilfreds med dagens stævne, som er det afsluttende stævne før sommerferien.

– Det er en stor fest. De har jo været til mange stævner, og heldigvis er der mange dygtige frivillige, som arrangerer stævner hele året, men det her er det største. Fremmødet er større, og der er flere hold tilmeldt. Der er mange forældre og bedsteforældre her, så det føles også som det største, siger Kristian Bergholdt.

Tvillingerne Andreas og Jonathan Bergholdt på syv år var begge med til fodboldfesten, hvor de sammen med RIK spillede fire kampe uafgjort og vandt én. Foto: Jesper Gynther

At der har været mange bedsteforældre, som har overværet stævnet, er også blevet bemærket hos DBU, som ser dette som en meget positiv ting.

– Vi bruger det lidt som et pejlemærke for succes, for hvis der er bedsteforældre, så betyder det, at stævnet er godt. Ellers bliver de væk, siger administrationschef Morten Blem, som fortæller, at mange bedsteforældre dog også er udeblevet fra stævner de senere år, fordi der har været corona, og de har været bange for at blive smittet.

Lidt kaotisk

Hvordan er stævnet ellers gået?

– Det har været lidt kaotisk, for der er mange med. Men vi har kun fået smil og glæde tilbage. Der har også været meget tålmodighed og forståelse fra forældre og alle andre, når der har været ting, der ikke fungerede. Der var især tryk på ved opstarten. Men folk har haft ja-hatten på.

I har ikke tidligere lavet et stævne, hvor der var deltagere fra 5 og helt op til 12 år. Vil I lave stævnet igen?

– Hvis de frivillige ikke er fuldstændig smadret, så har vi absolut tænkt os at gøre det igen. Og gerne samme sted, for nu har vi jo lært af vores fejl. For eksempel har vi opdaget, at der er en trappe ned til en af banerne, som er gået i stykker, og det kan vi jo så nu bede kommunen om at få repareret, siger Morten Blem, som også har et andet ønske, nemlig at der kommer flere piger med til stævnet.

– Der er en klar overvægt af drenge, men jeg aner også et håb for pigefodbolden. Der er seks klubber nu på Bornholm, som er repræsenteret på pigesiden, og det er godt, for det dur ikke, at der kun er to klubber med piger, som så kun spiller mod hinanden, siger han.

Børnefodboldfesten var arrangeret i samarbejde med Knudsker Fodbold.

Til stævnet blev der afviklet fodboldkampe på 7-mandsbaner, 5-mandsbaner, netbaner og bandebaner. Video: Jesper Gynther