For at undgå melmøl er det vigtigt at vide, hvor de kommer fra. Ofte bliver melmøl introduceret i dit køkken med produkter, du har købt i et supermarked. Der kan være æg fra melmøl i eksempelvis havregryn, korn, nødder eller melprodukter. Æggene vil udklække i dit køkken, og melmøllene vil formere sig og finde nye steder i dit hjem, hvor de kan bosætte sig.
Tjek derfor de produkter, du tager med hjem for spindelvæv og æg-klaser. Du skal kigge godt efter, for det kan være meget småt. Melmøl er små dyr, omkring 10 mm lange.
Smid ud
Når du opdager, at du har fået melmøl med hjem, så skal du smide alle de produkter ud, hvor der kan være lagt æg. Det gælder næsten alle dine tørprodukter. Smid dem alle sammen ud og gør grundigt rent. Der kan være lagt æg i alle dine tørvarer, så du kan ikke nødvendigvis se, om de er inficerede med det blotte øje. Når du har smidt alt ud, så skal du gøre grundigt rent. Brug gerne hidsigt rengøringsmiddel, så du er sikker på, at du slår æggene ihjel.
Pak ind