Sådan undgår du melmøl
SKADEDYRSEXPERTEN.DK • GRATIS

Sådan undgår du melmøl

ANNONCE:

Når du først har fået melmøl, så er de næsten ikke til at komme af med igen. Det er ulækkert og uappetitligt at have møl i køkkenet.

Du kan opdage, at du har melmøl, ved at se små reder af spindelvævs-agtigt materiale i dit mel og frø. Det viser sig som små tråde, hvor frøene hænger sammen. Du kan også opdage dem, fordi der en dag sidder små brune møl på dit loft og dine vægge, eller hvis du pludselig opdager små, hvide orme med røde hoveder i dine tørvarer. Når først du har møl indenfor døren, så skal der meget til for at komme af med dem igen.

Hvis først skaden er sket, så skal du have fat i produkter, der kan hjælpe dig af med dit problem. Hos Skadedyrsexperten kan du finde mølfælder, der kan fange møllene inden de får lagt æg, og du kan købe produkter af cedertræ, der virker afskrækkende på møllene og derfor har en forebyggende effekt.

Hvor kommer de fra?

For at undgå melmøl er det vigtigt at vide, hvor de kommer fra. Ofte bliver melmøl introduceret i dit køkken med produkter, du har købt i et supermarked. Der kan være æg fra melmøl i eksempelvis havregryn, korn, nødder eller melprodukter. Æggene vil udklække i dit køkken, og melmøllene vil formere sig og finde nye steder i dit hjem, hvor de kan bosætte sig. 

Tjek derfor de produkter, du tager med hjem for spindelvæv og æg-klaser. Du skal kigge godt efter, for det kan være meget småt. Melmøl er små dyr, omkring 10 mm lange. 

Smid ud

Når du opdager, at du har fået melmøl med hjem, så skal du smide alle de produkter ud, hvor der kan være lagt æg. Det gælder næsten alle dine tørprodukter. Smid dem alle sammen ud og gør grundigt rent. Der kan være lagt æg i alle dine tørvarer, så du kan ikke nødvendigvis se, om de er inficerede med det blotte øje. Når du har smidt alt ud, så skal du gøre grundigt rent. Brug gerne hidsigt rengøringsmiddel, så du er sikker på, at du slår æggene ihjel. 

Pak ind

Når du har fået smidt ud og gjort rent, så skal du sørger for, at alle dine tørvare er i beholdere, hvor melmøllene ikke kan komme ind. Opbevar åbnede poser i patentglas eller lignende lufttætte beholdere. Så er du sikker på, at problemerne med melmøl ikke kan gentage sig.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.